> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




BOŽIĆNI DOMJENAK
Proslavljen završetak vrlo uspješne sezone

18. prosinca 2014. | Piše: Petar Milin |




Tradicionalni Božićni domjenak okupio je i ove godine veliki broj članova i prijatelja kluba. Kao i svake godine svečano je zaključena još jedna veslačka sezona, a nagrađeni su i najuspješniji veslači.

Na početku je prisutne pozdravio predsjednik Jadrana Klaudijo Stipčević naglasivši da je protekla sezona bila jedna od najuspješnijih unazad 10 godina s osvojenim medaljama na Svjetskom i Europskom juniorskom prvenstvu te šest osvojenih naslova prvaka Hrvatske. Uz zahvalu svim veslačima, trenerima te ostalim članovima kluba na doprinosu uspjesima, posebno se zahvalio svim sponzorima te Gradu Zadru koji pomaže rad kluba svih ovih godina.

Potom su nagrađeni najuspješniji veslači. Veliki pljesak nazočnih zaradili su Filip Pedić i Josip Banović, dvojica veslača koji su svojim uspjesima obilježili proteklu sezonu. Brončana medalja s Europskog te Svjetskog juniorskog prvenstva u četvercu bez kormilara te četiri naslova prvaka Hrvatske rezultat je vrijedan poštovanja.

Uz njih nagrađeno je i 16 preostalih ovogodišnjih prvaka Hrvatske u kategorijama od seniora, juniora do mlađih juniora: Marin Begović, Mile Čakarun, Matija Milin, Andreas Vaško, Dominik Božidar Milardović, Robert Ledenko, Roko Gulan, Mateo Josipović, Leon Mikulić, Luka Smirčić, Luka Perović, Aldo Jelenković, Hrvoje Marić, Vito Fantina, Borna Babajko, Filip Banović te Luka Baričević za sudjelovanje na SP seniora do 23 godine u Vareseu i drugo mjesto u samcu seniora na Hrvatskom veslačkom prvenstvu.

Posebnu nagradu dobile su kadetske veslačice Ela Žuvanić, Maris Milin, Maria Janković i Andrea Antišin koje su osvojile prvu žensku medalju na državnom prvenstvu za Jadran nakon 49 godina, a uz njih su nagrađene i ostale veslačice koje su nastupale u prvoj sezoni nakon obnove ženskog veslanja u Zadru nakon pola stoljeća: Iva Karačić, Rina Marcelić, Petra Veić i Mirna Dasović Kranjac.

Kadetski četverac na pariće Stipe Vujević, Lovre Babajko, Kristian Nenadović i Jakov Šandrić dobili su priznanje Veslačkog saveza Dalmacije za osvojenu srebrnu medalju na HVP u Zagrebu.

Na kraju svečanosti je Venci Jurin, u ime Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi Kalelarga, uručio zahvalnicu Veslačkom klubu Jadran za višegodišnju potporu u radu udruge.

Nakon službenog dijela, druženje je, uz već tradicionalni bakalar, kojeg su i ovaj puta donirali veterani kluba, i pjesmu nastavljeno dugo u noć.

 

Slike pogledajte u foto galeriji.

Malo pjesme:

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Hrvatsko veslačko prvenstvo - juniori
Svjetsko juniorsko prvenstvo - Hamburg
Svjetsko prvenstvo seniora do 23 godine
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
59. Međunarodna
regata - Bled

Jumbova regata
Europsko prvenstvo seniora - Beograd
Europsko prvenstvo juniora - Hazewinkel
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Međunarodna regata - Beograd
Hrvatsko veslačko prvenstvo - seniori
Intercity regata - Zagreb
Croatia open
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split

>>> ARHIVA