> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




ČETVRTA REGATA KUPA DALMACIJE - MAKARSKA
Mlađi juniori i kadeti Jadrana najbolji podno Biokova

17. svibnja 2014. Piše: Petar Milin |




Druga polovica natjecanja za Kup Dalmacije započeta je regatom podno Biokova u Makarskoj na tradicionalnom memorijalu Tončija Skendera. Nakon čitavog tjedna nestabilnog vremena s jakim vjetrom na dan regate napokon je došlo do smirivanja ali samo vjetra, dosadna kiša je
veslačima i dalje otežavala posao.

Uspješan nastup na regati u Makarskoj uz sedam prvih mjesta zaokružen je ukupnim pobjedama u kategorijama kadeta i mlađih juniora, a malo je nedostajao i do ukupne pobjede svih kategorija na regati. Ovaj puta bolji je za dlaku bio Mornar.

Prva mjesta osvajali su kombinirana posada četverca bez kormilara juniora, koji veslaju Josip Banović i Filip Pedić s veslačima Marine Kaštela Bernardom Samardžićem i Tonijem Čavkom, i kojima je ova utrka poslužila kao pripremna pred predstojeće Europsko juniorsko prvenstvo u Hazewinkelu, zatim osmerac mlađih juniora u sastavu Nino Aleksić, Borna Babajko, Mate Anić Milić, Hrvoje Marić, Aldo Jelenković, Luka Perović, Mateo Josipović i kormilar Gabrijel Horžić.

Još su osvajali prva mjesta dvojac bez kormilara mlađih junira Ante Validžić i Luka Smirčić, četverac na pariće kadeta Lovre Babajko, Kristian Nenadović, Stipe Vujević i Jakov Šandrić, samac kadeta Karlo Kolega, četverac GIG kadeta Luka Mijolović, Petar Fuzul, Mate Brcanija, Rafael Vukić i kormilar Filip Banović te dvojac na pariće kadeta B Marko Marić i Lovre Lonić.

Drugi su bili Luka Baričević u samcu seniora, Iva Karačić u samcu seniorki, Leon Mikulić u samcu mlađih juniora, Josip Banović i Filip Pedić u dvojcu bez kormilara juniora, Tomislav Šaban, Dorian Matković, Ivan Tokić i Luka Belošević u četvercu na pariće mlađih juniora i Ela Žuvanić i Maris Milin u dvojcu na pariće kadetkinja.

Treće mjesto osvojio je četverac na pariće mlađih juniora Maroje Andrić, Luka Ramić, Filip Vidović i Lovre Martinov, a četvrti su bili Andreas Vaško i Matija Milin u dvojcu bez kormilara juniora i Rina Marcelić u samcu mlađih juniorki dok je Maria Janković bila peta u samcu kadetkinja.

Sljedeća regata za Kup Dalmacije održati će se krajem lipnja u Kaštelima.

Slike s regate pogledajte u foto galeriji.

 

Povezane vijesti

 

1. Regata Kupa Dalmacije - Split

2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik

3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik

5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela

6. Regata Kupa Dalmacije - Split

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Europsko prvenstvo juniora - Hazewinkel
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Međunarodna regata - Beograd
Hrvatsko veslačko prvenstvo - seniori
Intercity regata - Zagreb
Croatia open
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Proljetne pripreme - Zaton

>>> ARHIVA