> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




DRUGA REGATA KUPA DALMACIJE - ŠIBENIK
Osam pobjeda za veslače Jadrana

22. ožujka 2014. Piše: Petar Milin |




Zaton kod Šibenika bio je mjesto druge regate Kupa Dalmacije na kojoj su veslači Jadrana ponovno ostvarili uspješan nastup osvajanjem osam prvih mjesta i ukupnom pobjedom u kategoriji mlađih juniora.

Iako je Zaton poznat po izvrsnim uvjetima za veslanje ovaj puta regata je, zbog jakog juga, održana na rubu regularnosti što je stvaralo probleme mnogim, posebno mlađim, veslačima. Ali uvjeti su jednaki za sve, a u ovakvim situacijama do izražaja dolazi i tehnika veslača te oni koji veslaju čisto i skupno obično i pobjeđuju.

Vrlo dobar nastup ostvarili su mlađi juniori s pet osvojenih pobjeda i to u samcu Leon Mikulić, dvojcu bez kormilara Ante Validžić i Luka Smnirčić, četvercu s kormilarom Nino Aleksić, Hrvoje Marić, Vito Fantina i Mateo Josipović, četvercu na pariće Luka Perović, Dorian Matković, Tomislav Šaban i Dominik Žuvić te u osmercu Aldo Jelenković, Borna Babajko, Mate Anić - Milić, Tomislav Žuža, Luka Ramić, Lovre Martinov, Ivan Tokić, Maroje Andrić i kormilar Gabrijel Horžić.

Kod juniora pobjedili su u četvercu bez kormilara Josip Banović, Filip Pedić, Andreas Vaško i Matija Milin. Drugo mjesto osvojio je osmerac u sastavu Juraj Batelja, Valentino Stipčević, Dominik Božidar Milardović, Mislav Anić, Karlo Diklan, Roko Gulan, Matija Milin i Andreas Vaško. Treći su bili u dvojcu bez kormilara Josip Banović i Filip Pedić. U svom prvom nastupu u ženskom juniorskom samcu Mirna Dasović Kranjac osvojila je peto mjesto.

U seniorskom samcu drugo mjesto osvojio je Luka Baričević, dok je zajedno s Matom Ledenkom u dvojcu na pariće zauzeo treće mjesto. Druga posada u dvojcu na pariće Jakov Denona i Ivan Bezinović bila je šesta.

Kadeti A osvojili su dva prva mjesta i to u četvercu na pariće Lovre Babajko, Kristian Nenadović, Stipe Vujević i Jakov Šandrić, i u četvercu GIG-u Luka Mijolović, Karlo Kolega, Ivan Sakić i Rafael Vukić. Ženski dvojac na pariće Maris Milin i Ela Žuvanić bio je treći. U samcima kadeta B treće mjesto osvojio je Marko Marić, a četvrto Lovre Lonić.

U ukupnom poretku za Kup Dalmacije vodi Mornar s 306 ispred Jadrana s 301 i Gusara s 292 boda.

Sljedeća regata za Kup Dalmacije održati će se u Dubrovniku početkom travnja.

> Rezultati

> Foto galerija

> Snimke utrka

 

Povezane vijesti

 

1. Regata Kupa Dalmacije - Split

3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik

4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska

5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela

6. Regata Kupa Dalmacije - Split

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Daljinska regata - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
>>> ARHIVA