> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




CROATIA OPEN U ZAGREBU
Zlatni četverci bez kormilara

13. travnja 2014. Piše: Petar Milin |




Uspješan nastup imali su veslači Jadrana na našoj najvećoj međunarodnoj regati koja se po trideset i prvi puta održala u Zagrebu. Croatia open okupio veslače iz 14 zemalja, među kojima je bilo od svjetskih prvaka do olimpijskih pobjednika, a još jednom se pokazao kao najjača regata u ovom dijelu Europe.

Najznačajni rezultat na regati ostvario je senior Marin Begović koji je pobijedio u kombiniranoj posadi četverca bez kormilara zajedno s veslačima Iktusa Antom Janjićem, Vjekoslavom Kolobarićem i Stjepanom Pirićem. Uvjerljiva pobjeda ispred posada Srbije i Turske nije dolazila u pitanje tijekom čitavog tijeka utrke.

Isti rezultat postigli su i juniori Josip Banović i Filip Pedić u četvercu bez kormilara također u kombiniranoj posadi s veslačem Marine Kaštela Bernardom Samardžićem i splitskog Gusara Ivom Bonacinom.

Drugog dana regate još je nastupio Luka Baričević u dvojcu na pariće seniora zajedno s veslačem Mornara Antom Ančićem i osvojio peto mjesto u finalu B te Mile Čakarun u kombiniranoj posadi četverca bez kormilara seniora zajedno s veslačem Jadrana iz Rijeke Danijelom Plišićem, Matom Brandtom iz Vukovara i Matejom Metkovićem i dubrovačkog Neptuna i zauzeo peto mjesto u finalu.

Prvog dana regate veslale su se male discipline, a nastupili su u seniorskom dvojcu Marin Begović i Mile Čakarun i u jutarnjim eliminacijama osvojili drugo mjesto, a u finalu su bili četvrti.

Luka Baričević u samcu seniora do 23 godine osvajanjem prvog mjesta u eliminacijama probio se u finale gdje je zauzeo četvrto mjesto odnosno bio najbolji od svih hrvatskih veslača do 23 godine.

Filip Pedić i Josip Banović u juniorskom dvojcu bez kormilara prvim mjestom u eliminacijama prošli su u finale gdje su osvojili peto mjesto, jedno iza najbolje hrvatske posade, kombinacije Gusara i Marine Kaštela.

U memorijalnoj utrci seniorskih samaca pobjedu je odnio Martin Sinković iz Mladosti s novim rekordom jarunske staze od 6.42,53 minuta ispred Miloša Vasića iz Srbije te Damira Martina, višestrukog pobjednika regate iz prethodnih godina još nedovoljno spremnog nakon ozljede leđa.

Bio je ovo dobar pokazatelj forme pred početak međunarodne sezone u kojoj se očekuje nastavak dobrih rezultata seniorskog četverca od protekle godine, a od juniora dokazivanje na predstojećim kontrolnim natjecanjima, najprije na međunarodnoj regati u Munchenu, a nakon toga i na Europskom juniorskom prvatsvu u Hazewinkelu u Belgiji krajem svibnja.

> Rezultati Croatia open 2014.

> Fotografije s drugoga dana regate

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Hrvatsko veslačko prvenstvo - seniori
Intercity regata - Zagreb
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Proljetne pripreme - Zaton

>>> ARHIVA