> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




INTERCITY REGATA - ZAGREB
Uspješna provjera za mlađe juniore i kadete

26. travnja 2014. Piše: Petar Milin |




Intercity regata održana na zagrebačkom Jarunu bila uspješna provjera za mlađe juniore i kadete Jadrana. Regata je bila prvo suočavanje s konkurencijom iz cijele Hrvatske u mlađim kategorijama te dobar pokazatelj trenutne spremnosti pojedinih posada.

Kod mlađih juniora istakao se osmerac koji je odnio dosta uvjerljivu pobjedu ispred svojih vršnjaka iz riječkog Jadrana. U osmercu su nastupili Nino Aleksić, Luka Smirčić, Vito Fantina, Hrvoje Marić, Luka Perović, Mateo Josipović, Ivan Tokić, Borna Babajko i kormilar Gabrijel Horžić.

U samcu mlađih juniora treće mjesto osvojio je Leon Mikulić nakon pobjede u svojoj skupini u jutarnjim eliminacijama odveslavši solidno unatoč problemima s bolesti zadnjih desetak dana.

Kadeti su također imali uspješne nastupe. Četverac na pariće u sastavu Lovre Babajko, Kristian Nenadović, Stipe Vujević i Jakov Šandrić osvojio je prvo mjesto u svojoj eliminacijskoj skupini, a u finalu zauzeo drugo mjesto iza posade Trešnjevke.

Vrlo dobru utrku odveslale su u ženskom dvojcu na pariće Ela Žuvanić i Maris Milin osvojivši drugo mjesto te Karlo Kolega koji je u samcu bio treći.

Utrka četveraca Gigova bila je jedna od najuzbudljivijih, a glavnu riječ vodile su dvije posade Jadrana osvojivši prvo i drugo mjesto u borbi do zadnjeg metra utrke. Za malo su ipak bili brži članovi prve posade Luka Mijolović, Petar Fuzul, Ivan Sakić, Rafael Vukić i kormilar Stipe Vujević ispred Luke Mitrovića, Ante Zelića, Dina Santre, Mate Brcanije i kormilara Gabrijela Horžića

U finale se još kod kadeta uspjela probiti Maria Janković u samcu.

Još su nastupili kod mlađih juniora u dvojcu na pariće Tomislav Šaban i Dorian Matković te bili peti, te četverci na pariće s dvije posade koje su veslali Aldo Jelenković, Mate Anić Milić, Filip Vidović i Luka Belošević te Maroje Andrić, Lovre Martinov, Dominik Žuvić i Luka Ramić osvojivši peto odnosno šesto mjesto. U ženskom samcu Rina Marcelić bila je šesta.

U dvojcu bez kormilara juniora nastupili su Andreas Vaško i Matija Milin i bili peti, a u samcu juniorki Mirna Dasović Kranjac također peta.

Pohvala za sve posade s obzirom da se na regatu putovalo na jedan dan te su neki uz rano ustajanje i put do Zagreba odradili po dvije utrke.

> Foto galerija

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Hrvatsko veslačko prvenstvo - seniori
Croatia open
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Proljetne pripreme - Zaton

>>> ARHIVA