> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




59. MEĐUNARODNA BLEDSKA REGATA
Tri pobjede u četvercima bez kormilara za veslače Jadrana

15. lipnja 2014. Piše: Petar Milin |




Veslači Jadrana nastupili su u posadama hrvatske izborne vrste na 59. Međunarodnoj regati na Bledskom jezeru u Sloveniji. Seniori Luka Baričević i Mile Čakarun te juniori Josip Banović i Filip Pedić imali su kontrolne nastupe u četvrcima bez kormilara.

Već prvi dan natjecanja na Bledu bio je vrlo uspješan. I juniori i seniori imali su odličan nastup te su odnijeli dvije pobjede u četvercima bez kormilara u kombiniranim posadama hrvatske veslačke izborne vrste.

Seniori Mile Čakarun i Luka Baričević nastupili su u četvercu bez kormilara zajedno s Danijelom Plišićem iz riječkog Jadrana te Matom Brandtom iz Vukovara te osvojili prvo mjesto ispred posade Mađarske.

Josip Banović i Filip Pedić u već dobro uveslanom četvercu bez kormilara juniora s kaštelanima Bernardom Samardžićem i Tonijem Čavkom izveslali su također vrlo dobro te bili najbrži i u eliminacijama te u finalu.

U nedjelju, drugi dan natjecanja, seniori su ponovno nastupili u četvercu bez kormilara ali u izmjenjenom sastavu s veslačima Zagreba Lovrom Anzulovićem i Gabrijelom Tomićem te zauzeli nešto slabiji plasman nego li prvoga dana odnosno zauzeli su četvrto mjesto u finalu.

Juniori su i drugoga dana pokazali da su trenutno najbolji hrvatski četverac bez kormilara. Iako su za razliku od prvog dana zauzeli drugo mjesto u eliminacijama, u finalnoj utrci ponovno su izveslali najbolje i stigli uvjerljivo prvi.

Rezultate utrka pogledajte na ovom linku.

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Jumbova regata
Europsko prvenstvo seniora - Beograd
Europsko prvenstvo juniora - Hazewinkel
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Međunarodna regata - Beograd
Hrvatsko veslačko prvenstvo - seniori
Intercity regata - Zagreb
Croatia open
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Proljetne pripreme - Zaton

>>> ARHIVA