> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




EUROPSKO PRVENSTVO JUNIORA - HAZEWINKEL
BRONČANA MEDALJA za Josipa Banovića i Filipa Pedića

25. svibnja 2014. Piše: Petar Milin |


Josip Banović i Filip Pedić zajedno s veslačima Marine Kaštela Bernardom Samardžićem i Tonijem Čavkom osvojili su brončanu medalju u četvercu bez kormilara na Europskom juniorskom prvenstvu održanom u belgijskom Hazewinkelu. Poznata staza Bloso Hazewinkel još je jednom bila sretna za veslače Jadrana koji su na njoj već ostvarivali uspjehe na Nations cupu prije dvadesetak godina.

Ova kombinacija uspješno je isprobana već na dvije regate, u Zagrebu na Croatia openu, gdje su pobijedili te u njemačkom Münchenu na najjačoj juniorskoj regati u Europi gdje su osvojili treće mjesto, što je već bio dobar predznak da bi mogli ostvariti dobar plasman odnosno boriti se za ulazak u finale, a onda i za jednu od medalja.

Već nakon prvog dana natjecanja stigle su odlične vijesti iz Hazewinkela. Četverac se izravno plasirao u finale pobjedom u svojoj eliminacijskoj utrci nakon vrlo uzbudljive utrke s posadom Danske od samog starta. Na kraju je prednost iznosila 52 stotinke sekunde što je našoj posadi omogućilo izbjegavanje repasaža i jednu utrku manje.

Finale je odveslano vrlo dobro i na kraju osvojena je brončana medalja. Tijekom čitave utrke sigurno su držali treće mjesto, a zadnjih petsto metara utrke imali su i najbrže prolazno vrijeme. Pobijedila je posada Rumunjske ispred Italije nakon izjednačene utrke.

Kao što se i očekivalo nakon regate u Münchenu ulazak u finale i borba za jednu od medalja bio je realan je cilj, a on je na kraju postignut osvajanjem trećeg mjesta i brončane medalje. Čestitke veslačima i treneru Josipu Berecki na rezulatu.

Bila je ovo treća medalja s Europskih prvenstava u protekle četiri sezone za veslače Jadrana. Do sada su osvojili dvije brončane medalje i to 2011., Mile Čakarun i Mate Ledenko u četvercu bez kormilara te 2013., Luka Baričević u četvercu na pariće.

Od ostalih hrvatskih posada koje su nastupile na Europskom prvenstvu najbolji plasman ostvario je Tomislav Šain u samcu koji je u finalu A zauzeo šesto mjesto, zatim Ivana Vilenica i Tea Kavčić prve u finalu B dvojaca bez dok su Mia Drkulec i Tea Stojaković bile druge u finalu C.

> Rezultati: eliminacije; finale

> www.2014erjc.be

> Hrvatska izborna vrsta na EP juniora


 


Povezane vijesti

 

Međunarodna juniorska regata - Munchen

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Međunarodna regata - Beograd
Hrvatsko veslačko prvenstvo - seniori
Intercity regata - Zagreb
Croatia open
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Proljetne pripreme - Zaton

>>> ARHIVA