> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




MEĐUNARODNA JUNIORSKA REGATA MUNCHEN
Uspješan test za četverac bez kormilara

11. svibnja 2014. Piše: Petar Milin |




Prva provjera u međunarodnoj konkurenciji za hrvatski juniorski četverac bez kormilara u kojem veslaju Josip Banović i Filip Pedić zajedno s veslačima Marine Kaštela Bernardom Samardžićem i Tonijem Čavkom pokazala se uspješnom na regati u Munchenu.

Regata na olimpijskoj stazi u Munchenu oduvijek je bila mjerilo za juniorske posade iz cijele Europe, a tako je bilo i ovaj puta. Zadarsko - kaštelanska kombinacija izvrsno se snašla prvog dana regate pa je već u eliminacijama odveslala odlučno i s prvim mjestom u svojoj skupini izborila ulazak u finale u konkurenciji dvadeset i dva juniorska četverca.

U finalu opet vrlo dobro veslanje i osvojeno treće mjesto s zaostatkom za pobjedičkom njemačkom posadom od manje od dužine broda. Uz vrlo dobar plasman veseli još jedan podatak, a to je respektabilno vrijeme u utrci za juniorske četverce od 6 minuta i 9 sekundi.

Drugi dan se u Munchenu uobičajeno vesla samo po skupinama bez eliminacija za finale. U svojoj skupini četverac je zauzeo drugo mjesto iza posade češke s zaostatkom nešto većim od dužine broda.

Dobar rezultat s regate u Munchenu odlična je najava za Europsko prvenstvo juniora koje se održava u belgijskom Hazewinklu 24. i 25. svibnja.

Rezultati

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Europsko prvenstvo juniora - Hazewinkel
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Međunarodna regata - Beograd
Hrvatsko veslačko prvenstvo - seniori
Intercity regata - Zagreb
Croatia open
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Proljetne pripreme - Zaton

>>> ARHIVA