> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




HRVATSKO VESLAČKO PRVENSTVO ZA JUNIORE I KADETE
Veslači Jadrana osvojili pet naslova prvaka Hrvatske!

5. listopada 2014. Piše: Petar Milin |




Veslači Jadrana osvojili su sedam medalja, od čega pet zlatnih, na Hrvatskom veslačkom prvenstvu za juniore i kadete održanom u Zagrebu na regatnoj stazi Jarun. Uz pet naslova prvaka Hrvatske osvojena je i ukupna pobjeda u kategoriji juniora A.

Prvog dana finalnih natjecanja prvu zlatnu medalju osvojio je juniorski četverac s kormilarom u sastavu Matija Milin, Andreas Vaško, Filip Pedić, Josip Banović i kormilar Filip Banović.

Slijedio ih je osmerac mlađih juniora u sastavu Borna Babajko, Mateo Josipović, Luka Perović, Vito Fantina, Leon Mikulić, Luka Smirčić, Hrvoje Marić, Aldo Jelenković i kormilar Filip Banović.

Niz zlatnih medalja nastavljen je i drugog dana kad su juniori Matija Milin, Andreas Vaško, Filip Pedić, Josip Banović ponovino bili najbolji, ali ovaj puta u četvercu bez kormilara. Nakon njih zlato su uvjerljivo osvojili i Leon Mikulić i Luka Smirčić u dvojcu bez kormilara mlađih juniora, a šlag na tortu donio je juniorski osmerac osvajanjem petog zlatnog odličja. Veslali su ga Roko Gulan, Robert Ledenko, Mateo Josipović, Dominik Božidar Milardović, Matija Milin, Andreas Vaško, Filip Pedić, Josip Banović s kormilarom Filipom Banovićem. Bila je to ujedno i treća zlatna medalja za posljednju četvoricu veslača i kormilara Filipa Banovića koji su tako ostvarili izniman rezultat na ovom prvenstvu.

Uz zlatne medalje velik uspjeh postigli su kadetkinje i kadeti u četvercima na pariće osvajanjem brončane odnosno srebrne medalje. Andrea Antišin, Maria Janković, Maris Milin i Ela Žuvanić osvojile su prvu žensku medalju za Jadran na državnom prvenstvu nakon punih 49 godina. Posljednja medalja osvojena je davne 1965. godine na prvenstvu Jugoslavije u Subotici. Ovaj uspjeh postignut je nakon samo godinu dana od ponovnog pokretanja ženskog veslanja u klubu.

Muški četverac na pariće Jakov Šandrić, Kristian Nenadović, Lovre Babajko i Stipe Vujević odveslao je također odlično čitavo prvenstvo. U dvije utrke eliminacija i polufinala ostvarili su dvije pobjede ali je u finalu bolja bila posada Trešnjevke.

Od ostalih posada koje su nastupile četvrto mjesto u finalu osvojio je četverac s kormilarom mlađih juniora Borna Babajko, Ivan Tokić, Hrvoje Marić, Vito Fantina i kormilar Filip Banović. Šesti je u finalu mlađih kadeta bio Ivan Validžić, sedmi su u dvojcu na pariće mlađih juniora bili Mate Anić Milić i Filip Vidović, osmi u samcu kadeta bio je Karlo Kolega, a Rina Marcelić deseta u samcu mlađih juniorki.

U ukupnom poretku prvenstva Jadran je osvojio najviše bodova u svim kategorijama ukupno, a zbrajanjem juniorskog i seniorskog prvenstva osvojeno je treće mjesto iza zagrebačke Mladosti i osječkog Iktusa.

> Rezultati

> Slike

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Svjetsko juniorsko prvenstvo - Hamburg
Svjetsko prvenstvo seniora do 23 godine
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
59. Međunarodna
regata - Bled

Jumbova regata
Europsko prvenstvo seniora - Beograd
Europsko prvenstvo juniora - Hazewinkel
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Međunarodna regata - Beograd
Hrvatsko veslačko prvenstvo - seniori
Intercity regata - Zagreb
Croatia open
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split

>>> ARHIVA