> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




3. REGATA KUPA DALMACIJE - DUBROVNIK

Rijeka dubrovačka donijela nastavak dobrih rezultata

6. travnja 2014. Piše: Petar Milin |


Prva polovica natjecanja za Kup Dalmacije dovršena je nakon regate koja je održana u Dubrovniku. Ove sezone vrijeme ne ide na ruku veslačima pa se i ova regata održala nakon dana odgode, no to nije spriječilo veslače Jadrana da ostvare uspješan nastup.

Unatoč tome što na regati nisu nastupila dvojica ove sezone najboljih juniora Josip Banović i Filip Pedić te senior Luka Baričević, koji su ostali u Zadru pripremati se za Croatia open u Zagrebu, osvojeno je ukupno šesti prvih mjesta i ukupna pobjeda u kategoriji mlađih juniora. Ovaj puta ugodno su iznenadili i juniori s pobjedom u osmercu nakon dva poraza od Gusara na prethodne dvije regate u Splitu i Šibeniku.

Prva mjesta osvajali su osmerac juniora Andreas Vaško, Matija Milin, Karlo Diklan, Valentino Stipčević, Dominik Božidar Milardović, Mislav Anić, Roko Gulan, Robert Ledenko i kormilar Filip Banović, zatim samac mlađih juniora Leon Mikulić, dvojac bez kormilara mlađih juniora Ante Validžić i Luka Smirčić, osmerac mlađih juniora Aldo Jelenković, Borna Babajko, Mate Anić - Milić, Tomislav Žuža, Luka Ramić, Lovre Martinov, Ivan Tokić, Maroje Andrić i kormilar Gabrijel Horžić.

Kadeti su osvojili dva prva mjesta i to u četvercu na pariće Lovre Babajko, Kristian Nenadović, Stipe Vujević i Jakov Šandrić te u četvercu GIG-u Luka Mijolović, Ivan Sakić, Dino Santro i Rafael Vukić.

Od ostalih veslača koji su nastupili drugo mjesto osvojio je Lovre Lonić u samcu kadeta B, treći su u četvercu na pariće mlađih juniora bili Nino Aleksić, Hrvoje Marić, Vito Fantina i Mateo Josipović zatim Ela Žuvanić i Maris Milin u kadetskom dvojcu na pariće kao i Karlo Kolega i Petar Fuzul.

Četvrta mjesta osvojili su u dvojcu bez kormilara juniora Matija Milin i Andreas Vaško, Karlo Diklan i Valentino Stipčević u dvojcu na pariće juniora te druga posada četverca na pariće mlađih juniora Luka Perović, Dorian Matković, Tomislav Šaban i Dominik Žuvić. Peto mjesto osvajali su Rina Marcelić u samcu mlađih juniorki i Marko Marić u samcu kadeta B. Šesti su bili Mirna Dasović Kranjac u samcu juniorki te Luka Belošević i Filip Vidović u dvojcu na pariće mlađih juniora.

Slijedeća regata Kupa Dalmacije na rasporedu je 18. svibnja u Makarskoj.

> fotografije s regate

> snimke utrka

Povezane vijesti

 

1. Regata Kupa Dalmacije - Split

2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik

4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska

5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela

6. Regata Kupa Dalmacije - Split

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Proljetne pripreme - Zaton

>>> ARHIVA