> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




JUMBO REGATA - ZAGREB
Uspješan nastup mlađih veslača

8. lipnja 2014. Piše: Petar Milin |



Nastup na međunarodnoj Jumbo regati postao je tradicija za veslače Jadrana pa tako regata nije preskočena ni ove godine. Po prvi puta od osnutka ove regate prije 17 godina, regata je održana bez njezinog osnivača Julija Boroše, neumornog veslačkog djelatnika, koji je preminuo prošle godine.

Veslači Jadrana iskoristili su nastup na Jumbovoj regati kao još jednu u nizu provjera posada pred ljetni odmor nakon čega će se započeti s pripremama za PH mlađih kategorija s jasnijim pretpostavkama. Putovalo se na jedan dan s većinom veslača što je ostavilo traga i na pojedinim utrkama jer je, uz put iz Zadra, na stazi vladala paklena vrućina pa je i to utjecalo na pojedine rezultate.

Seniorski dvojac na pariće Mile Čakarun i Luka Baričević odveslao je za drugo mjesto iza posade Mladosti dok je Iva Karačić osvojila treće mjesto u samcu.

Mlađi juniori su nastupili u osmercu i četvercu s kormilarom. Osmerac je vodio vrlo izjednačenu borbu s posadom Trešnjevke tijekom čitave utrke te na kraju izgubio za doslovno ''pola metra'' ili točnije četrdeset stotinki sekunde. Osmerac su veslali Nino Aleksić, Borna Babajko, Vito Fantina, Leon Mikulić, Luka Smirčić, Luka Perović, Mate Anić Milić, Mateo Josipović i kormilar Filip Banović.

Četverac s kormilarom Aldo Jelenković, Hrvoje Marić, Ivan Tokić, Lovre Martinov i kormilar gabrijel Horžić nije imao tako dobru utrku kao osmerac. Nakon dobrog početnog dijela i vodstva u prvom dijelu utrke došlo na kraju su pali na četvrto mjesto.

Kadeti su bili najbrojni i nastupili u četvercu na pariće, ženskom i muškom GIG-u. Četverac na pariće Lovre Babajko, Kristian Nenadović, Stipe Vujević, Jakov Šandrić je nakon pobjede i dobrog veslanja u eliminacijskoj skupini odveslao nešto slabije u finalu pa je tako zauzeo četvrto mjesto. Muški GIG četverac petar Fuzul, Karlo Kolega, Dino Santro, Rafael Vukić s kormilarom Lukom Mijolovićem osvojio je uvjerljivo prvo mjesto isto kao i ženski GIG kojeg su veslale Ela Žuvanić, Maris Milin, Maria Janković s veslačicom Mornara Andreom Paladom.

Drugi dan regate nastupio je juniorski četverac bez kormilara Andreas Vaško, Dominik Božidar Milardović i Roko Gulan. zauzeli su treće mjesto u finalu B nakon što nisu uspjeli u eliminacijama proći u finale.

Trenutno najbolji juniori Josip Banović i Filip Pedić nisu nastupili na regati već sboravak u Zagrebu iskoristili za trening s kolegama iz kaštela pred natup na međunarodnoj regati na Bledu.

Drugo mjesto u nedjelju osvojila je u dvojcu na pariće seniorki Iva Karačić s veslačicom Mornara Brankom Murat.

U ženskom kadetskom samcu deveta je bila Maria Janković, a u dvojcu na pariće desete su bile Ela Žuvanić i Maris Milin.

Rezultati

Fotografije s regate

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

59. Međunarodna bledska regata
Europsko prvenstvo juniora - Hazewinkel
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Međunarodna regata - Beograd
Hrvatsko veslačko prvenstvo - seniori
Intercity regata - Zagreb
Croatia open
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Proljetne pripreme - Zaton

>>> ARHIVA