> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




5. REGATA KUPA DALMACIJE - MEMORIJAL IVAN JERČIĆ - KAŠTELA
Filip Pedić i Josip Banović najbolji u memorijalnoj utrci dvojaca bez

28. lipnja 2014. Piše: Petar Milin |




Posljednja regata Kupa Dalmacije pred ljetni odmor održana je u Kaštel Kambelovcu. Lijepo ljetno vrijeme omogućilo je gotovo idealne uvjete za veslanje za morske prilike, a uz lijepo vrijeme bilo je i lijepih rezultata za veslače Jadrana.

Od sedam osvojenih prvih mjesta najzanimljivije je bilo u utrci dvojaca bez kormilara juniora. U memorijalnoj utrci u spomen na veslača Marine Kaštela Ivana Jerčića, u konkurenciji najboljih dalmatinskih juniora, pobjedu je odnijela posada Jadrana Filip Pedić i Josip Banović ispred svojih kolega iz četverca bez kormilara s Europskog prvenstva, posade Marine Kaštela. Uz pobjedu u dvojcu, zajednički su ostvarili i pobjedu u utrci četveraca bez kormilara juniora.

Ostale pobjede ostvarili su dvojac bez kormilara mlađih juniora Leon Mikulić i Luka Smirčić, dvojac na pariće mlađih juniora Vito Fantina i Borna Babajko, kadetski četverac na pariće Stipe Vujević, Petar Fuzul, Ivan Sakić i Jakov Šandrić, dvojac na pariće kadeta Lovre Babajko i Karlo Kolega te četverac GIG kadeta Luka Mijolović, Dino Santro, Mate Brcanija, Rafael Vukić i kormilar Gabrijel Horžić.

Druga mjesta osvajali su osmerac mlađih juniora Aldo Jelenković, Hrvoje Marić, Mate Anić Milić, Luka Perović, Mateo Josipović, Ivan Tokić, Dorian Matković, Maroje Andrić i kormilar Filip Banović od kojih su bili, ovaj puta, za malo bolji vršnjaci iz našeg sjevernog imenjaka, riječkog Jadrana, zatim Iva Karačić u samcu seniorki te Maris Milin i Maria Janković u dvojcu na pariće kadetkinja.

Treći su bili juniorski četverac bez kormilara Andreas Vaško, Matija Milin, Roko Gulan i Božidar Dominik Milardović i samac mlađih juniora Ante Validžić.

Četvrta mjesta su osvajali Rina Marcelić u samcu mlađih juniorki i Ela Žuvanić u samcu kadetkinja te Lovre Lonić i Marko Marić u dvojcu na pariće kadeta B.

Slijedi ljetna stanka, a posljednja regata održati će se krajem kolovoza u Splitu.

Slike s regate pogledajte u foto galeriji.

 

Povezane vijesti

 

1. Regata Kupa Dalmacije - Split

2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik

3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik

4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska

6. Regata Kupa Dalmacije - Split

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

59. Međunarodna
regata - Bled

Jumbova regata
Europsko prvenstvo seniora - Beograd
Europsko prvenstvo juniora - Hazewinkel
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Međunarodna regata - Beograd
Hrvatsko veslačko prvenstvo - seniori
Intercity regata - Zagreb
Croatia open
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split

>>> ARHIVA