> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




6. REGATA KUPA DALMACIJE - MEMORIJAL PERICA VLAŠIĆ - SPLIT
Posljednja provjera pred Hrvatsko veslačko prvenstvo

13. rujna 2014. Piše: Petar Milin |




Posljednjom regatom Kupa Dalmacije u Splitu, na regatnoj stazi u Spinutu, završeno je ovogodišnje natjecanje za kup, a i veslačka sezona u Dalmaciji. Regata je veslačima mlađih uzrasta bila posljednja provjera pred Hrvatsko veslačko prvenstvo koje će se održati u Zagrebu početkom listopada.

Veslači Jadrana nastupili su u nešto izmjenjenom sastavu od onog koji je planiran nastupiti na prvenstvu Hrvatske pa su i rezultati bili promijenjivi. Prva mjesta osvajali su u dvojcu bez kormilara mlađih juniora Leon Mikulić i Luka Smirčić, četverac na pariće kadeta Stipe Vujević, Lovre Babajko, Kristian Nenadović i Jakov Šandrić te Ela Žuvanić u samcu kadetkinja.

Drugi su bili dvojac bez kormilara juniora Josip Banović i Filip Pedić od kojih su bili bolji kolege iz zajedničkog četverca sa Svjetskog prvenstva Kaštelani Bernard Samardžić i Toni Čavka, zatim Karlo Koega u samcu kadeta te Marko Marić i Lovre Lonić u dvojcu na pariće kadeta B.

Treća mjesta osvajali su Iva Karačić u samcu seniorki, četverac bez kormilara juniora Andreas Vaško, Dominik Božidar Milardović, Robert Ledenko i Roko Gulan, dvojac na pariće mlađih juniora Borna Babajko i Vito Fantina te Ivan Validžić u samcu kadeta B.

Još su četvrti bili četverac na pariće mlađih juniora Luka Perović, Dorian Matković, Mateo Josipović i Ivan Tokić, u samcu mlađih juniorki Rina Marcelić te Mate Anić Milić u samcu mlađih juniora. U konkurenciji gigova kadeta nastupila je van konkurencije ženska posada u sastavu Maris Milin, Maria Janković, Petra Veić i Andrea Antišin. Odveslale su vrlo dobro došavši na cilj četvrte, a do zadnjih 250 metara držale su i drugu poziciju veslajući među muškim uzrastom.

Nastupio je i veteranski osmerac koji je pobijedio ispred kombinirane posade Mladosti, Gusara, Nove i Jaruna te posade veterana Mornara. Veslali su Zoran Hrboka, Leopold Kolega, Vjekoslav Bobić, Blaženko Mrkić, Dino Žuvanić, Bogdan Milin, Rino Rados i Danijel Kolega s kormilarom Filipom Banovićem. Neki veterani nastupili su na regati u Splitu po prvi puta nakon više od 30 godina.

Slike s regate pogledajte u foto galeriji.

> Kup Dalmacije 2014.

 

Povezane vijesti

 

1. Regata Kupa Dalmacije - Split

2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik

3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik

4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska

5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Svjetsko juniorsko prvenstvo - Hamburg
Svjetsko prvenstvo seniora do 23 godine
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
59. Međunarodna
regata - Bled

Jumbova regata
Europsko prvenstvo seniora - Beograd
Europsko prvenstvo juniora - Hazewinkel
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Međunarodna regata - Beograd
Hrvatsko veslačko prvenstvo - seniori
Intercity regata - Zagreb
Croatia open
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split

>>> ARHIVA