> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




HRVATSKO VESLAČKO PRVENSTVO U ZAGREBU
Deset medalja za veslače Jadrana

4. listopada 2015. Piše: Petar Milin |




Veslači Jadrana osvojili su deset medalja na Hrvatskom veslačkom prvenstvu održanom na regatnoj stazi jezera Jarun u Zagrebu. Među deset medalja, tri su zlatne, šest srebrnih i jedna brončana. Izborena je ukupna pobjeda u kategoriji mlađih juniora, a u ukupnom poretku klubova zauzeto je treće mjesto iza zagrebačkih klubova Mladost i Trešnjevka.

Posljednji i najvažniji ovosezonski nastup veslača Jadrana tako je uspješno završen te je nastavljen niz dobrih prošlogodišnjih rezultata. U seniorskoj kategoriji nastupile su tri posade. Uvjerljivo prvo mjesto osvojili su Luka Baričević i Mile Čakarun u dvojcu bez kormilara. U četvercu s kormilararom zauzeto je drugo mjesto iza, ovaj puta, bolje posade osječkog Iktusa. Četverac ''sa'' veslali su Ivica Ban, Marin Begović, Filip Pedić, Matija Milin i kormilar Tomislav Bašić. Isti scenarij ponovio se i u utrci četveraca bez kormilara gdje je opet zauzeto drugo mjesto iza posade Iktusa, ovaj puta u nešto izmjenjenoj posadi u kojoj su nastupili Ivica Ban, Marin Begović, Filip Pedić i Mile Čakarun.

Kod juniora veslale su se tri discipline. Četverac sa kormilarom u sastavu Leon Mikulić, Luka Smirčić, Andreas Vaško i Dominik Božidar Milardović s kormilarom Ivanom Validžićem bio je prvi ispred posade Mladosti nakon vrlo uzbudljive utrke gdje se vodila velika borba tijekom cijele dužine staze. Osmerac juniora u sastavu Leon Mikulić, Luka Smirčić, Andreas Vaško, Dominik Božidar Milardović, Matija Milin, Borna Babajko, Mateo Josipović, Roko Gulan s kormilarom Tomislavom Bašićem zauzeo je drugo mjesto nakon što je u finišu utrke ispustio vodstvo u borbi s posadom Mladosti u utrci koju su odlučivali centimetri. Ugodno iznenađenje priredila je Mirna Dasović Kranjac u samcu lakih juniorki osvojivši srebrnu medalju. Nagrada je to za trud i volju koju je pokazala putujući na trening iz Perušića, udaljenog 100 kilometara od Zadra.

Mlađi juniori osvojili su ukupnu pobjedu osvojivši najviše bodova u svojoj kategoriji. Prvi je pobjedu donio osmerac koji su veslali Mate Anić Milić, Hrvoje Marić, Filip Vidović, Ivan Tokić, Dorian Matković, Luka Ramić, Stipe Vujević, Maroje Andrić i kormilar Tomislav Bašić. U utrci sve svoje protivnike ostavili su van vremena. Vrlo dobro odveslao je i dvojac bez kormilara Ivan Tokić i Hrvoje Marić kojega su u finišu utrke dijelili centimetri od osvajanja prvog mjesta u borbi s posadom Jaruna. Ela Žuvanić osvojila je brončanu medalju u samcu mlađih juniorki uz dvije vrlo dobre utrke. Kao i za Mirnu, i za Elu vrijede pohvale za trud i zalaganje na treningu koji kasnije rezultira i nagradom, a to je osvajanje medalje na državnom prvenstvu. Putovati svaki dan preko ljeta na trening s Premude, udaljene 30 nautičkih milja od Zadra za svaku je pohvalu i primjer drugima kako se upornim radom stiže do rezultata. U drugom samcu mlađih juniorki Maris Milin zauzela je šesto mjesto u finalu. Još je kod mlađih juniora nastupio dvojac na pariće Karlo Kolega i Lovre Babajko koji se nije uspio probiti u finale. Četverac s kormilarom mlađih juniora Mate Anić Milić, Filip Vidović, Dorian Matković, Luka Ramić i kormilar Tomislav Bašić probio se u finale ali nije uspio dohvatiti medalju, završili su utrku na četvrtom mjestu.

Kod najmlađih kadeta istakao se Ivan Grancarić u samcu koji je u četiri izvrsno odveslane utrke na kraju zauzeo drugo mjesto iza skifiste splitskog Gusara Karla Borkovića. Ako nastavi s ovakvim radom, pred njime je još puno uspješnih sezona. Petra Veić u kadetskom samcu izborila je finale i tamo osvojila pet mjesto ispustivši u samom finišu utrke četvrtu poziciju. Četverac na pariće Tonči Bezinović, Karlo Jelić, Lovre Lonić i Dominik Cimera nije uspio doći do finala ali je uvjerljivo slavio u malom finalu osvojivši ukupno sedmo mjesto.

U veteranskom samcu nastupio je Bogdan Milin i zauzeo četvrto mjesto u kategoriji veterana C.

S veslačima su u Zagrebu bili i treneri Danijel Bajlo, Branimir Vujević, Marko Dragičević i Petar Milin, te predsjednik kluba Klaudijo Stipčević kao i članovi uprave Ivica Pinjatela, Joško Matulić i Danijel Kolega.

> foto galerija

> svi nastupi veslača Jadrana na HVP

Luka Baričević, Mile Čakarun, 2-SM, 1. mjesto

Leon Mikulić, Luka Smirčić, Andreas Vaško, Dominik Božidar Milardović i kormilar Ivan Validžić, 4+JMA, 1. mjesto

Ivica Ban, Marin Begović, Filip Pedić, Matija Milin i kormilar Tomislav Bašić, 4-SM, 2. mjesto

Ivan Tokić, Hrvoje Marić, 2-JMB, 2. mjesto

Mirna Dasović Kranjac, 1xLJŽA, 2. mjesto

Ivica Ban, Mile Čakarun, Marin Begović, Filip Pedić, 4-SM, 2. mjesto

Ela Žuvanić, 1xJŽB, 3. mjesto

Ivan Grancarić, 1xKMA, 2. mjesto

Leon Mikulić, Luka Smirčić, Andreas Vaško i Dominik Božidar Milardović, Matija Milin, Borna Babajko, Mateo Josipović, Roko Gulan i kormilar Tomislav Bašić, 8+JMA, 2. mjesto

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
SP seniora do
23 godine - Plovdiv

3. Regata Svjetskog kupa - Luzern
Finale Hrvatskog veslačkog kupa
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
60. Međunarodna
regata - Bled

Europsko prvenstvo seniora - Poznan
Europsko prvenstvo juniora - Račice
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
1. Regata Svjetskog kupa - Bled
Otvoreno prvenstvo Zagreba
Croatia open
1. Regata Kupa Dalmacije - Split

>>> ARHIVA