> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




6. REGATA KUPA DALMACIJE - MEMORIJAL PERICA VLAŠIĆ - SPLIT
Zatvorena sezona Kupa Dalmacije

13. rujna 2015. Piše: Petar Milin |




Nakon gotovo tri mjeseca stanke, veslači Jadrana ponovno su krenuli s natjecanjima. Posljednja provjera pred Hrvatsko veslačko prvenstvo, kao i proteklih nekoliko godina, održana je u Splitu na regatnoj stazi u Spinutu gdje je veslana posljednja regata Kupa Dalmacije za ovu godinu.

Regata je održana uz jedan dan odgode zbog očekivanog jačeg vjetra u subotu, ali su na kraju najveći problem na stazi stvarali nebrojeni valovi od mnogih brodova i glisera koji su prolazili kroz regatno polje.

Veslači Jadrana postigli su mješovite rezultate na stazi, dijelom zbog toga i što su u treningu u različitim disciplnama za Hrvatsko veslačko prvenstvo. Osvojeno je pet prvih, pet drugih i dva treća mjesta.

Prva mjesta osvajali su dvojac bez kormilara juniora Andreas Vaško i Matija Milin, zatim dvojac bez kormilara mlađih juniora Hrvoje Marić i Ivan Tokić. Izvrsno je veslala Ela Žuvanić u samcu mlađih juniora osvojivši pobjedu u samom finišu utrke. Vrlo dobro veslao je Ivan Grancarić u samcu kadeta odnijevši uvjerljivu pobjedu. Još su prvi bili u dvojcu na pariće kadeta B Toni Šimurina i Šimun Janjić.

Drugi su bili dvojac na pariće seniora Luka Baričević i Mile Čakarun, druga posada dvojca bez kormilara juniora Leon Mikulić i Dominik Božidar Milardović, četverac s kormilarom mlađih juniora Mate Anić Milić, Filip Vidović, Stipe Vujević, Maroje Andrić i kormilar Tomislav Bašić, zatim Petra Veić u kadetskom samcu i dvojac na pariće kadeta B Stipe Pleslić i Ivan Validžić.

Treća mjesta su osvajali četverac na pariće mlađih juniora Lovre Babajko, Ivan Sakić, Mate Brcanija i Filip Banović kao i četverac na pariće kadeta Tonči Bezinović, Lovre Lonić, Dominik Cimera i Karlo Jelić.

Još su nastupili i zauzeli četvrta mjesta, Karlo Kolega u samcu mlađih juniora, Maris Milin u samcu mlađih juniorki te Luka Ramić i Dorian Matković u dvojcu na pariće mlađih juniora.

S ovom regatom zatvorena je ovogodišnja regata Kupa Dalmacije. Na kraju su veslači Jadrana osvojili ukupno treće mjesto iza pobjednika Gusara i drugoplasiranog Mornara. Iako se na prvoj regati kupa u Splitu povelo, neodržavanjem regate u Šibeniku i neodlaskom na regatu u Dubrovniku izgubljena je šansa za kvaliteniji plasman. Slijede završne pripreme za Hrvatsko veslačko prvenstvo koje će se održati početkom listopada u Zagrebu.

 

Povezane vijesti

 

1. Regata Kupa Dalmacije - Split

4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska

5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

SP seniora do
23 godine - Plovdiv

3. Regata Svjetskog kupa - Luzern
Finale Hrvatskog veslačkog kupa
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
60. Međunarodna
regata - Bled

Europsko prvenstvo seniora - Poznan
Europsko prvenstvo juniora - Račice
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
1. Regata Svjetskog kupa - Bled
Otvoreno prvenstvo Zagreba
Croatia open
1. Regata Kupa Dalmacije - Split

>>> ARHIVA