> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




OTVORENO PRVENSTVO ZAGREBA
Uspješan nastup veslača Jadrana na Jarunu

26. travnja 2015. Piše: Petar Milin |




Otvoreno prvenstvo Zagreba bila je prva regata za većinu veslača Jadrana nakon više od mjesec i dana pauze i nastupa na regati u Splitu početkom ožujka. Mlađi veslači putovali su na regatu samo prvi dan natjecanja dok su seniori odradili oba dana regate. U subotnjem programu regate seniori su nastupili u dvojcu bez kormilara, a uvjerljivo je pobijedila zadarsko - osječka kombinacija u kojoj veslaju Marin Begović i veslač Iktusa Ante Janjić ispred posade Jadrana u kojoj su veslali Luka Baričevića i Mile Čakaruna. Treći su u istoj utrci bili Filip Pedić i Josip Banović. Nažalost, na utrci nije nastupila odlična kombinacija riječkog Jadrana i Marine Kaštela pa su smo ostali zakinuti za dobru utrku trenutno naših najboljih rimen veslača.

Kako su mlađi veslači putovali samo na jedan dan i s obzirom na nekolicinu bolesnih veslača koji nisu mogli nastupiti na regati, izbor disciplina je bio sužen na prvi dan programa pa su tako mlađi juniori veslali samo dvije discipline, dvojac na pariće i osmerac, a od juniora nastupila su samo dvojica i to u dvojcu bez kormilara. Stipe Vujević i Lovre Babajko u dvojcu na pariće mlađih juniora uspjeli su izboriti finale ali dalje od šestog mjesta nisu uspjeli doći. U disciplini osmerca mlađih juniora nije bilo prijavljenih posada pa su veslači utrku odradili u kategoriji studenata gdje su osvojili četvrto mjesto među sedam posada. Osmerac su veslali Dorian Matković, Filip Vidović, Ivan Tokić, Maroje Andrić, Karlo Kolega, Kristian Nenadović, Lovre Martinov, Mate Brcanija i kormilar Tomislav Bašić. U dvojcu bez kormilara juniora Andreas Vaško i Matija Milin nisu se uspjeli probiti u finale, a u finalu B su bili drugi.

Veslačice su prvog dana regate nastupile u dvojcu na pariće gdje je vrlo dobro odveslala Ela Žuvanić zajedno s veslačicom Mladosti Lorenom Vukić i osvojila drugo mjesto u dvojcu na pariće mlađih juniorki iza odličnih sestara Jurković iz velolučkog Ošjaka. Druga posada u kojoj su veslale Rina Marcelić i Maris Milin bila je peta.

Najugodnije iznenađenje regate priredio je Ivan Grancarić u samcu kadeta osvojivši prvo mjesto u eliminacijama, a kasnije i u finalu. Iako s vrlo malo iskustva u samcu i unatoč prvoj utrci u toj disciplini pokazao je veliku borbenost i htijenje što je rezultiralo prvim mjestom.

Četverac GiG kadeta Tonči Bezinović, Karlo Jelić, Dominik Cimera, Damien Čakarun i kormilar Filip Banović također je odveslao vrlo dobro i pobijedio u utrci.

Drugog dana regate seniori su veslali četverce bez kormilara u kontrolnoj utrci gdje su nastupile mješovite posade seniora i juniora od četverca na pariće do osmerca. Posada u kojoj su veslali Josip Banović, Filip Pedić, Ivica Ban i veslač Zagreba Lovro Anzulović bila je bolja od Luke Baričevića, Mile Čakaruna, veslača Marine Kaštela Tonija Čavke te veslača Vukovara Mate Brandta.

Još su nastupile u programu drugog dana Ela Žuvanić u samcu mlađih juniorki, gdje je osvojila osmo mjesto te Petra Veić koja je u samcu kadetkinja, nakon što je bila prva u eliminacijskoj skupini, bila izvrsna četvrta i u foto finišu za 53 stotinke sekunde izgubila treće mjesto.

Čestitke svim veslačima na borbenosti i zalaganju, osobito s obzirom na činjenicu da se iz Zadra krenulo u pet ujutro, provelo na Jarunu čitav dan, a neki su odradili i dvije utrke. Stoga možemo biti zadovoljni s rezultatima, a što je najbitnije je da se nastupilo na regati nakon neodlaska na regatu u Dubrovnik što je za veslače najpogubnije.

S veslačima su u Zagrebu bili treneri Danijel Bajlo, Branimir Vujević, Marko Dragičević i Petar Milin te vođa puta Ivica Pinjatela.

Slike s regate pogledajte u fotogaleriji, a rezultate na stranicama Veslačkog saveza Zagreba.

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Croatia open
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Pregled sezone 2014.
Zimske pripreme u Zatonu
Daljinska regata - Zagreb

>>> ARHIVA