> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




EUROPSKO PRVENSTVO JUNIORA - RAČICE
Četverac sa kormilarom šesti

24. svibnja 2015. Piše: Petar Milin |




Četverac sa kormilarom u kojem su veslali Leon Mikulić i Matija Milin zajedno s veslačima zagrebačkog Jaruna Jurajem Herendom i Marinom Maletićem te kormilarom Tomislavom Bašićem zauzeo je šesto mjesto na Europskom prvenstvu juniora koje je održano u češkim Račicama.

Staza u Račicama bila je još jednom domaćin velikog natjecanja nakon Svjetskog juniorskog prvenstva održanog 2010. gdje su također nastupila dvojica veslača Jadrana (Mile Čakarun i Mate Ledenko u dvojcu bez kormilara bili su deveti).

Kako je četverac sastavljen neposredno pred samo prvenstvo bilo je malo vremena za uveslavanje i bez prave provjere na kontrolnoj regati. Tako je na startu prve eliminacijske utrke u Račicama bilo teško procijeniti njegove mogućnosti. Drugo mjesto u svojoj eliminacijskoj skupini iza odlične posade Italije nije bilo dovoljno za prolaz u finale pa se prolaz morao tražiti kroz utrku repasaža.

U repasažu, koji je uvijek nezgodan, četverac se uspio probiti u finale, a zauzeto je četvrto mjesto, nakon što je u finišu ispušteno treće, nakon velike borbe s posadom Srbije koja je u jutarnjim eliminacijama bila lošija od našeg četverca u istoj skupini.

U finalu su se pokazale slobosti koja su izašle na vidjelo nakon prve dvije utrke, a to je bilo zadržavanje brzine u drugom dijelu staze gdje je nedostajalo snage za pratiti ritam s vodećim posadama odnosno onima koje su se borile za medalju. Na kraju vrlo sličan rasplet kao i u utrci repasaža. Iako je dobar početak utrke, u kojem je čak i u jednom dijelu posada četverca bila na trećoj poziciji, donio nadu u borbu za brončanu medalju, drugi dio utrke vratio je nadu u realnost te se ponovio sličan rasplet iz prve dvije utrke te je na kraju izgubljeno i peto mjesto u finišu. Na kraju šesto mjesto za naš četverac.

Od sedam hrvatskih posada tri su izborile finala A, a izvrsno je veslala Osječanka Teuta Lea Stojaković u samcu i osvojila brončanu medalju.

--> foto galerija

--> nastupi veslača Jadrana na EP juniora

--> stranica regate

Snimka finala četveraca sa kormilarom

Snimke ostalih finala: 

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Europsko prvenstvo seniora - Poznan
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
1. Regata Svjetskog kupa - Bled
Otvoreno prvenstvo Zagreba
Croatia open
1. Regata Kupa Dalmacije - Split

>>> ARHIVA