> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




1. FINALE HRVATSKOG VESLAČKOG KUPA - METKOVIĆ
Veslači Jadrana najbolji u četvercu i osmercu juniora

4. srpnja 2015. Piše: Petar Milin |




Prvo finale Hrvatskog veslačkog kupa održano je u Metkoviću. Nakon dvije godine i dva neuspješna pokušaja u Vrlici na Peručkom jezeru, kada je regata otkazana, oba puta zbog loših vremenskih uvjeta, treći pokušaj finala ipak je uspio. Natjecanje je zamišljeno kao regata na kojoj će nastupiti veslači s najviše osvojenih bodova u pojedinim disciplinama na kontinentalnom kupu Miljenka Finderlea i kupu Veslačkog saveza Dalmacije.

Jadran je nastupio s jedanaest veslača od kojih osam juniora, dva mlađa juniora i jedna kadetkinja koji su veslali raspoređeni u pet posada. Iako je postojala mogućnost nastupa još veslača i posada koje su izborile pravo veslati na finalu kupa, zbog racionalizacije troškova odlučeno je da ide manji broj veslača.

Od pet posada koje su nastupile u Metkoviću najbolji rezultat postigli su juniori koji su pobijedili u četvercu bez kormilara i kasnije u osmercu, gdje su u dvoboju predstavljali Veslački savez Dalmacije. U četvercu bez su veslali: Leon Mikulić, Matija Milin, Andreas Vaško i Dominik Božidar Milardović. Kasnije su im se u osmercu još pridružili Luka Smirčić, Mateo Josipović, Borna Babajko i Roko Gulan s kormilarom Tomislavom Bašićem.

U dvojcu bez kormilara mlađih juniora drugo mjesto osvojili su Ivan Tokić i Hrvoje Marić, dok su treći u dvojcu bez kormilara juniora bili Mateo Josipović i Roko Gulan. U samcu kadetkinja peto mjesto zauzela je Petra Veić.

S veslačima su u Metkoviću bili i treneri Danijel Bajlo i Branimir Vujević.

Slike s regate pogledajte u foto galeriji.

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

3. Regata Svjetskog kupa - Luzern
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
60. Međunarodna
regata - Bled

Europsko prvenstvo seniora - Poznan
Europsko prvenstvo juniora - Račice
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
1. Regata Svjetskog kupa - Bled
Otvoreno prvenstvo Zagreba
Croatia open
1. Regata Kupa Dalmacije - Split

>>> ARHIVA