> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




5. REGATA KUPA DALMACIJE - MEMORIJAL IVAN JERČIĆ - KAŠTELA
Juniori najbolji u memorijalnoj utrci četveraca bez

20. lipnja 2015. Piše: Petar Milin |




Veslači Jadrana nastupili su na petoj regati Kupa Dalmacije koja je održana u Kaštel Kambelovcu. Sam početak regate nije obećavao zbog jakog vjetra, pa je prvih sat vremena regate održano po otežanim uvjetima uz dosta valova što je rezultiralo da se neke posade nisu snašle najbolje te je kod njih izostao bolji rezultat. Onima kojima nisu smetali takvi uvjeti bili su najstariji juniori koji su ostvarili dvostruku pobjedu u četvercu bez kormilara, u utrci koja je ujedno bila i memorijalna u spomen na veslača Marine Kaštela Ivana Jerčića. U pobjedničkom četvercu veslali su Andreas Vaško, Matija Milin, Robert Ledenko i Borna Babajko, a u drugom Leon Mikulić, Dominik Božidar Milardović, Mateo Josipović i Roko Gulan.

Ukupno je ostvareno pet prvih, pet drugih i četri treća mjesta uz ukupnu pobjedu na regati te pobjede u kategorijama juniora i mlađih juniora. Prva mjesta osvajali su osmerac mlađih juniora u sastavu Aldo Jelenković, Filip Vidović, Dorian Matković, Maroje Andrić, Stipe Vujević, Lovre Babajko, Lovre Martinov, Luka Ramić i kormilar Tomislav Bašić, zatim u samcu juniora Leon Mikulić, dvojac bez kormilara mlađih juniora Hrvoje Marić i Ivan Tokić te dvojac na pariće kadeta B Ivan Validžić i Stipe Pleslić.

Drugi su, osim druge posade četverca bez kormilara juniora, bili Luka Smirčić u samcu juniora, Ela Žuvanić u samcu mlađih juniorki, Petra Veić u samcu kadetkinja te Toni Šimurina i Šimun Janjić u dvojcu na pariće kadeta B.

Treća mjesta osvajali su Filip Pedić i Luka Smirčić u dvojcu na pariće seniora, Maria Janković i Andrea Antišin u dvojcu na pariće mlađih juniorki, Ivan Grancarić u samcu kadeta te Karlo Jelić i Tonči Bezininović u dvojcu na pariće kadeta.

Još su nastupili Kristian Nenadović u samcu mlađih juniora koji je bio četvrti, Karlo Kolega u istoj disciplini također četvrti te Rina Marcelić i Maris Milin u dvojcu na pariće mlađih juniorki isto tako četvrte.

Bila je to posljednja regata pred ljetnu stanku za veslače. Zadnja regata Kupa Dalmacije održati će se krajem rujna u Splitu, neposredno pred Hrvatsko veslačko prvenstvo.

Uz veslače su u Kaštelima bili i treneri Danijel Bajlo, Branimir Vujević, Marko Dragičević i Petar Milin.

> Foto galerija

 

Povezane vijesti

 

1. Regata Kupa Dalmacije - Split

4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

1. Finale Hrvatskog veslačkog kupa
60. Međunarodna
regata - Bled

Europsko prvenstvo seniora - Poznan
Europsko prvenstvo juniora - Račice
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
1. Regata Svjetskog kupa - Bled
Otvoreno prvenstvo Zagreba
Croatia open
1. Regata Kupa Dalmacije - Split

>>> ARHIVA