> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




3. REGATA SVJETSKOG KUPA - LUZERN
Marin Begović nastupio u dvojcu bez kormilara

12. srpnja 2015. Piše: Petar Milin | Foto: worldrowing.com




Finalna regata Svjetskog kupa održana je na Crvenom jezeru u Luzernu. Na najpoznatijoj svjetskoj veslačkoj stazi nastupio je u dvojcu bez kormilara i veslač Jadrana Marin Begović zajedno s veslačem osječkog Iktusa Antom Janjićem.

Nakon nastupa na prvoj regati održanoj na Bledu, gdje su osvojili sedmo mjesto, ovaj dvojac nastavio je s zajedničkim treninzima i nastupio još i na Europskom prvenstvu u Poznanu. Regata u Luzernu trebala je pokazati koliki je njihov domet u najjačoj svjetskoj konkurenciji. Nažalost, na kraju je osvojeno sedamnaesto mjesto, jedno iza druge hrvatske posade u kojoj su veslali David Šain i Mario Vekić. Kroz prvi krug eliminacija dvojac je završio kao četvrti, a kako je samo prva posada išla dalje morali su u repasaž, no tamo su osvajanjem trećeg mjesta bili za jedno mjesto kratki do polufinala. U finalu C na kraju peti iza druge hrvatske posade.

Od ostalih hrvatskih posada ponovno smo svjedočili majstorstvu braće Valenta i Martina Sinkovića koji su nastavili niz nepobjedivosti i s prvim mjestom u dvojcu na pariće osvojili ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu. Damir Martin zauzeo je sedmo mjesto u samcu, sestre Karla i Marcela Milošević bile su dvanaeste u dvojcu bez kormilara dok su Rebeka Babič i Helena Pavković bile šesnaeste u dvojcu na pariće.

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Finale Hrvatskog veslačkog kupa
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
60. Međunarodna
regata - Bled

Europsko prvenstvo seniora - Poznan
Europsko prvenstvo juniora - Račice
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
1. Regata Svjetskog kupa - Bled
Otvoreno prvenstvo Zagreba
Croatia open
1. Regata Kupa Dalmacije - Split

>>> ARHIVA