> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




4. REGATA KUPA DALMACIJE - MAKARSKA
Juniori i mlađi juniori najbolji podno Biokova

17. svibnja 2015. Piše: Petar Milin |




Prekrasno vrijeme i prekrasan ambijent u Makarskoj podno Biokova donijeli su i vrlo dobre rezultate veslačima Jadrana na četvrtoj regati Kupa Dalmacije. Ove godine vrijeme svakako nije naklonjeno veslačima od početka sezone pa je i ova regata morala biti odgođena na jedan dan zbog jakoga juga.

Sedam pobjeda, pet drugih i tri treća mjesta te ukupne pobjede u kategorijma mlađih juniora i juniora rezultat je nastupa u Makarskoj. U ukupnom poretku zauzeto je drugo mjesto iza splitskog Gusara. Unatoč pobjedi na prvoj regati u Splitu, a kako je regata u Dubrovniku preskočena, a ona u Šibeniku otkazana zbog lošeg vremena, borba za ukupni poredak u Kupu Dalmacije je završena jer je bodovni zaostatak za Gusarom prevelik za nadoknaditi do kraja sezone.

Prva mjesta na regati u Makarskoj osvajali su: četverac bez kormilara juniora Andreas Vaško, Matija Milin, Robert Ledenko i Luka Smirčić, dvojac bez kormilara juniora Leon Mikulić i Dominik Božidar Milardović, samac juniora Luka Smirčić, osmerac mlađih juniora u sastavu Mate Brcanija, Ivan Sakić, Maroje Andrić, Karlo Kolega, Luka Ramić, Ivan Tokić, Hrvoje Marić, Dorian Matković i kormilar Tomislav Bašić, četverac na pariće mlađih juniora Stipe Vujević, Lovre Babajko, Kristian Nenadović i Jakov Šandrić. Prva mjesta još su osvajali četverac GIG kadeta Tonči Bezinović, Lovre Lonić, Karlo Jelić, Dominik Cimera i kormilar Damien Čakarun te dvojac na pariće kadeta B Toni Šimurina i Šimun Janjić.

Drugi su bili četverac bez kormilara juniora Leon Mikulić i Dominik Božidar Milardović, Mateo Josipović i Roko Gulan, dvojac bez kormilara juniora Andreas Vaško i Matija Milin, dvojac bez kormilara mlađih juniora Aldo Jelenković i Filip Vidović, u samcu mlađih juniorki Ela Žuvanić, te Marko Medin i Stipe Pleslić u dvojcu na pariće kadeta B.

Treća mjesta zauzeli su Maris Milin u samcu juniorki B, Ivan Grancarić u samcu kadeta, Petra Veić u samcu kadetkinja i Ivan Validžić u samcu kadeta B.

Četvrta je u samcu mlađih juniorki bila Rina Marcelić, a peti u dvojcu na pariće mlađih juniora bili Filip Banović i Lovre Martinov.

Uz veslače su u Makarskoj bili treneri Danijel Bajlo, Branimir Vujević, Marko Dragičević i Petar Milin te vođa puta Venceslav Buča. Sljedeća regata Kupa Dalmacije na rasporedu je u kaštel Kambelovcu polovicom lipnja.

> Foto galerija

EUROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO - RAČICE
Leon Mikulić i Matija Milin nastupaju u četvercu ''sa''

Na Europskom juniorskom prvenstvu koje će se održati u češkim Račicama 23. i 24. svibnja nastupiti će i dvojica veslača Jadrana. Leon Mikulić i Matija Milin s kormilarom Tomislavom Bašićem će kao članovi hrvatske juniorske izborne vrste veslati u četvercu s kormilarom zajedno s veslačima zagrebačkog Jaruna Jurajem Herendom i Marinom Maletićem. Natjecanje započinje u subotu eliminacijskim utrkama, a završava u nedjelju finalima.

 

Povezane vijesti

 

1. Regata Kupa Dalmacije - Split

5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Europsko prvenstvo juniora - Račice
1. Regata Svjetskog kupa - Bled
Otvoreno prvenstvo Zagreba
Croatia open
1. Regata Kupa Dalmacije - Split

>>> ARHIVA