> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




6. REGATA KUPA DALMACIJE – MEMORIJAL PERICA VLAŠIĆ – SPLIT
Veslačka sezona privedena kraju s dvadeset odličja

16. rujna 2017. Piše: Petar Milin |




Veslači Jadrana uspješno su priveli sezonu kraju nakon nastupa na zadnjoj regati Kupa Dalmacije u Splitu. Na regatnoj stazi u Spinutu vladali su teški uvjeti za veslanje, pa je staza skraćena s uobičajenih 2000 metara na 1000 metara, zbog jakog juga. Bilo je i podosta okretanja tijekom zagrijavanja i samih utrka, na sreću, u redovima Jadranaša samo jedno, i to u samcu kadeta.

Dobar rad preko ljeta pokazao se, nakon dobrog nastupa na regati u Villachu, i na ovoj, posljednjoj, regati sezone u Splitu. Ostvarene su pobjede u kategorijama seniora i kadeta te drugo mjesto u ukupnom poretku regate iza splitskog Gusara s minimalnim zaostatkom od četiri boda.  Ukupno je ostvareno šest pobjeda, sedam drugih mjesta te osam trećih mjesta.

Posebno vesele pobjede u seniorskim samcima koje su ostvarili Leon Mikulić, koji je ujedno pobijedio u memorijalnoj utrci u znak sjećanja na velikog skifista splitskog Mornara Pericu Vlašića, te Andreasa Vaška, koji je pobijedio u drugoj skupini samaca seniora. Njih dvojica još su dodali i pobjedu u dvojcu na pariće seniora.

Pobjede su još ostvarili Ivan Tokić u kombiniranom dvojcu bez kormilara juniora zajedno s Gusarašem Mariom Marićem, zatim dvojac na pariće kadeta Luka Pera i Mihovil Bogatić te Lovre Lapčić u samcu mlađih kadeta.

Druga mjesta osvajali su Ela Žuvanić u samcu juniorki, a isto je ponovila i u utrci seniorki, zatim četverac bez kormilara juniora u sastavu Maroje Andrić, Jure Kasap, Stipe Vujević i Ivan Tokić. Ivan Dominik Cimera i Ivan Grancarić zauzeli su drugo mjesto u dvojcu bez kormilara juniora, kao i Grgo Gurlica i Frane Bencun u dvojcu na pariće kadeta. U samcu kadetkinja druga je bila Margita Andrić, a  u dvojcu na pariće mlađih kadeta isti plasman ostvarili su Mateo Glavić i Đanni Peraić.

Treća mjesta osvajali su, Maris Milin u samcu juniorki, a isto je ostvarila i u seniorskom samcu, Luka Čurković u samcu juniora, dvojac bez kormilara mlađih juniora Lovre Lonić i Ivan Bezinović, četverac GIG na pariće kadeta u sastavu Noa Špralja, Lovre Đinić, Martin Košta, Marko Škrokov i kormilar Dominik Ferjančić. U dvojcu na pariće mlađih kadeta treći su bili Jakov Grković i Ivan Mustać, a u samcu mlađih kadeta Petar Miloš.

Četvrti je u samcu juniora bio Stipe Vujević, a isti plasman postigla je i Natali Pera u samcu kadetkinja.

Sezona Kupa Dalmacije tako je nakon šest održanih regata privedena kraju. Pobjednik je, u poretku trinaest dalmatinskih klubova, splitski Gusar ispred zadarskog Jadrana i splitskog Mornara. U kategorijama juniora i kadeta pobjedu je odnio Jadran, u mlađim juniorima Gusar dok je kod seniora najbolji bio Mornar.

Još su na rasporedu dvije regate Mini kupa, u Metkoviću i Šibeniku, na kojima će nastupiti samo najmlađi kadeti Jadrana dok će ostali veslači na kratak odmor prije početka priprema za novu veslačku sezonu.

> Foto galerija

Dvojac na pariće kadeta Mihovil Bogatić i Luka Pera

Samac seniora Andreas Vaško

Samac kadetkinja Margita Andrić

Pobjednici regate i Oosvajači prva tri mjesta u poretku za Kup Dalmacije 2017.

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Međunarodna regata - Villach
Svjetsko prvenstvo juniora- Trakai
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Europsko prvenstvo juniora - Krefeld
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA