> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




OTVORENO PRVENSTVO ZAGREBA NA ERGOMETRIMA - 6000m
Krenula sezona testiranja na ergometrima

3. veljače 2017. Piše: Petar Milin |




Otvoreno prenstvo Zagreba na ergometrima bila je prva ovogodišnja stanica za veslače Jadrana. Testiranje na ergometru na dionici od 6000 metara bila je ujedno i prva provjera za potencijalne kandidate za nastupu izbornoj vrsti.

U Zagrebu su nastupila dvojica mlađih seniora, Leon Mikulić i Andreas Vaško, laka seniorka Mirna Dasović, juniori Ivan Tokić, Stipe Vujević i Ela Žuvani. Veslače je vodio trener Branimir Vujević.

U konkurenciji seniora neprikosnoven je bio zlatni olimpijac iz Rija Martin Sinković ispred Davida Šaina iz Iktusa i Karla Bilića iz Trešnjevke.

Leon Mikulić zauzeo je šesto mjesto u konkurenciji mlađih seniora s rezultatom 20:14.6 dok je Andreas Vaško morao odustati zbog ozljede. Kod mlađih seniora pobijedio je slovenac Nik Krebs.

Najbolji rezultat ostvarila je Mirna Dasović koja je bila najbolja kod lakih seniorki.

Ela Žuvanić je u konkurenciji juniorki zauzela treće mjesto, Ivan Tokić bio je dvanaesti dok je Stipe Vujević zauzeo dvadeset i treće mjesto.

Slijedeća provjera na ergometrima održati će se u Rijeci 4. ožujka na 2000 metara, a prije natjecanja u Rijeci veslače Jadrana, koji su potencijalni kandidati za nastup u izbornoj vrsti, čekaju pripreme u Zatonu kod Šibenika.

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
Mini Kup regata
VSD - Šibenik

Mini Kup regata
VSD - Metković

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
SP seniora U23/
juniora- Rotterdam

Europsko juniorsko prvenstvo - Trakai
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela

>>> ARHIVA