> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




SVJETSKO PRVENSTVO JUNIORA - TRAKAI
Ivanu Tokiću sedmo mjesto u četvercu s kormilarom

6. kolovoza 2017. Piše: Petar Milin | Foto: Dražen Crnogaća/VK Krka; Darko Zibar




Ivan Tokić osvojio je sedmo mjesto u četvercu s kormilarom na Svjetskom prvenstvu juniora održanom u litvanskom Trakaiju. U četvercu su veslali još Mario Marić iz splitskog Gusara, Hrvoje Vrdoljak iz zagrebačke Mladosti, Jakov Bijelić iz Trešnjevke te kormilar Luka Balek iz Gusara.

U prvoj eliminacijskoj utrci četverac je svoju utrku završio na četvrtom mjestu, a kako su se u finale plasirale samo prve dvije posade, morali su svoj put dalje tražiti preko repasaža. U utrci repasaža posada četverca bila je u stalnom priključku za prva dva mjesta koja su vodila u finale ali na kraju, ipak sa zaostatkom od nešto više od sekunde nije uspjela dohvatiti finale i borbu za medalje.

Pobjeda u malom finalu bila je malo zadovoljstvo nakon što je finale izmaklo za tako malo, a i pobjeda od 0,01 sekunde u finišu utrke, ispred posade Velike Britanije, zaključila je nastup ovog četverca na Svjetskom prvenstvu u pozitivnom ozračju.

Trener posade bio je Branimir Vujević, koji je bio zadovoljan s nastupom i borbenošću veslača, iako je ostala žal za neplasmanom u finale.

Nastup u Trakaiju bio je vrlo uspješan za hrvatsko veslanje. Braća Anton i Patrik Lončarić osvojili su zlatnu medalju u dvojcu bez kormilara, a Josipa i Ivana Jurković, Bruna Milinović i Izabela Krakić osvojile su zlatnu medalju u četvercu bez kormilara. Uspjeh je ostvario i četverac bez kormilara Frane Filip Garma, Luka Gojanović-Rakić, Ivan-Ante Grgić i Fabio Ipsa osvojivši četvrto mjesto.

U ime Veslačkog kluba Jadran čestitamo veslačima, trenerima, klubovima i Hrvatskom veslačkom savezu na postignutom uspjehu.

Inače, prvu, i jedinu, do sada, zlatnu medalju za hrvatsko veslanje sa svjetskih juniorskih prvenstva osvojio je Jadranov junior Frane Niseteo zajedno s Antom Kušurinom iz zagrebačke Trešnjevke u Duisburgu 2001. godine u dvojcu na pariće.

Više na: veslanje.hr

 

 

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb


5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Europsko prvenstvo juniora - Krefeld
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA