> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




HRVATSKO VESLAČKO PRVENSTVO ZA JUNIORE I KADETE
Jadranašima pet odličja

9. srpnja 2017. Piše: Petar Milin |




Veslači Jadrana osvojili su pet odličja, od čega jedno zlatno tri srebna i jedno brončano, na Hrvatskom veslačkom prvenstvu za juniore i kadete što se održalo na regatnoj stazi jezera Jarun u Zagrebu. Zajedno s seniorskim državnim prvenstvom, zbroj medalja iznosi osam, što je za jedno više nego protekle sezone.

Na uzavrelom Jarunu veslači su se, uz protivnike, najviše borili sa velikom sparinom i vrućinom. Najveći uspjeh ostvario je kadetski četverac na pariće, koji je vrlo uvjerljivo osvojio prvo mjesto, pobijedivši u sve tri utrke u kojima je nastupio, od eliminacija, polufinala te na kraju finala. Prvaci Hrvatske u četvercu na pariće kadeta postali su Grgo Gurlica, Luka Pera, Mihovil Bogatić i Frane Bencun.

Srebrne medalje osvajali su u dvojcu bez kormilara mlađih juniora Dominik Cimera i Ivan Grancarić, zatim Maris Milin u samcu lakih juniorki te Margita Andrić u samcu kadetkinja. Stipe Vujević bio je brončani u samcu lakih juniora.

Bez medalje ostao je četverac sa kormilarom juniora koji je bio šesti, a veslali su ga Ivan Tokić, Ivan Grancarić, Dominik Cimera, Maroje Andrić i kormilar Dominik Ferjančić.

Ela Žuvanić bila je osma u samcu juniorki, Luka Čurković bio je deseti u samcu juniora, četverac na pariće mlađih juniora Tonči Bezinović, Lovre Lonić, Duje Žilić i Toni Šimurina bio je dvanaesti.

Marko Medin i Ivan Validžić nisu prošli eliminacije u dvojcima na pariće mlađih juniora.

Za juniorske i kadetske veslače slijedi kratka stanka prije nastavka sezone početkom rujna. Juniora Ivana Tokića i trenera Branimira Vujevića očekuju pripreme na jezeru Peruča, gdje će se pripremati za nastup na Svjetskom prvenstvu juniora u Litvi u disciplini četverca sa kormilarom. Svjetsko prvenstvo juniora je na rasporedu početkom kolovoza.

> Foto galerija

Dominik Cimera i Ivan Grancarić, srebrni u dvojcu bez kormilara mlađih juniora

Stipe Vujević, brončani u samcu lakih juniora

Maris Milin, srebrna u samcu lakih juniorki

Margita Andrić, srebrna u samcu kadetkinja

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Europsko prvenstvo juniora - Krefeld
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA