> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




HRVATSKO VESLAČKO PRVENSTVO ZA SENIORE
Jadranašima tri medalje

30. travnja 2017. Piše: Petar Milin |




Veslači Jadrana nastupili su na Hrvatskom veslačkom prvenstvu za seniore i veterane u Zagrebu i osvojili tri srebrne medalje u disciplini četverca s kormilarom, lakog dvojca bez kormilara i lakog samca seniorki.

Četverac s kormilarom seniora u sastavu Leon Mikulić, Borna Babajko, Ivan Tokić, Andreas Vaško i kormilar Ante Boško osvojio je srebrnu medalju iza posade osječkog Iktusa. Borbeno veslanje četverca donijelo je drugo mjesto s zaostatkom od dvije sekunde za prvoplasiranim.

Malo izmjenjena posada, umjesto Ivana Tokića veslao je Maroje Andrić, kasnije je nastupila u utrci četveraca bez kormilara, ali uz već odveslanu utrku četverca s kormilarom, nije uspjela više od četvrtog mjesta.

U lakom samcu seniorki drugu godinu za redom srebrnu medalju je osvojila Mirna Dasović. Uz lijepo veslanje ove sezone bio je i manji zaostatak za prvoplasiranom Natašom Šuštić iz Neretvanskog gusara, malo više od duljine broda.

Laki dvojac bez kormilara u sastavu Mate Anić Milić i Stipe Vujević osvojio je također srebrnu medalju. Čitavu utrku vršio je pritisak na vrlo dobro posadu zagrebačke Mladosti za koju su veslali braća Pap.

Sve tri posade odveslale su vrlo dobre utrke i u skladu sa svojim trenutnim mogućnostima s obzirom da su pojedinci tek zakoračili u seniorsko veslanje, a drugi su još i juniorski veslači.

U ukupno poretku klubova Jadran je zauzeo četvrto mjesto iza pobjednika Mladosti, te Iktusa i Trešnjevke.

Nakon nekoliko godina zajedničkog održavanja ove sezone seniori su održali zasebno prvenstvo, odvojeno od juniorskih veslača koji će svoje natjecanje imati u srpnju.

S veslačima su u Zagrebu bili treneri Branimir Vujević i Petar Milin.

Mirna Dasović u lakom samcu seniorki

Mate Anić Milić i Stipe Vujević

 

 

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Međunardona juniorska regata - Munchen
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimkse pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA