> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




1. REGATA KUPA DALMACIJE - MEMORIJAL ZLATKO CELENT

Juniori i seniori Jadrana najbolji u Splitu

1. travnja 2017. Piše: Petar Milin |



Sezona kupa Dalmacije nastavljena je odgođenom regatom u Splitu. Tjedan dana nakon regate u Šibeniku veslači su odmjerili snage na regatnoj stazi u splitskom Spinutu na 1. Regati Kupa Dalmacije - Memorijalu Zlatka Celenta. Veslači Jadrana i ovaj puta su ostvarili zapažene rezultate osvajanjem sedam prvih mjesta te ukupnom pobjedom u kategorijama juniora i seniora. Ukupni pobjednik regate bio je domaćin, splitski Gusar ispred još jednog splitskog kluba, Mornara, dok je Jadran osvojio treće mjesto. Lijep ugođaj na regati jedino je kvarilo jugo, koje je u drugom dijelu regate jačalo i otežavalo posao veslačima.

Uz pobjede u kategorijama juniora i seniora, Jadranu je pripala i utrka dvojaca bez kormilara seniora, koja se vesla u spomen na Zlatka Celenta, legende splitskog Gusara i hrvatskog veslanja. Dvojac bez kormilara seniora veslali su Leon Mikulić i Tomislav Šain iz zagrebačke Mladosti, kojima je ova utrka poslužila kao provjera pred našu najjaču međunarodnu regatu, Croatia open, koja je na rasporedu 8. i 9. travnja u Zagrebu.

Od ostalih veslača, prva mjesta osvajali su seniorski četverac bez kormilara u sastavu Andreas Vaško, Borna Babajko, Ivan Tokić i Leon Mikulić, juniorski četverac bez kormilara Mate Anić Milić, Stipe Vujević, Jure Kasap i Maroje Andrić. Juniorski dvojac bez kormilara Ivan Tokić i Mario Marić(HVK Gusar, Split), kadetski dvojac na pariće Luka Pera i Grgo Gurlica, ženski kadetski dvojac na pariće Laura Antičević i Margita Andrić te dvojac na pariće mlađih kadeta Bernard Murtić i Đanni Peraić.

Druga mjesta su osvajali Mirna Dasović u ženskom seniorskom samcu, Ela Žuvanić zajedno s Andreom Paladom iz splitskog Mornara u dvojcu na pariće juniorki te četverac s kormilarom mlađih juniora u sastavu Dominik Cimera, Ivan Grancarić, Tonči Bezinović, Lovre Lonić i kormilar Ante Boško.

Treća mjesta osvajali su dvojac bez kormilara juniora Mate Anić Milić i Stipe Vujević, zatim Ela Žuvanić u samcu juniorki te kadetski GIG četverac na pariće Noa Špralja, Martin Košta, Marko Škrokov, Petar Miloš i kormilar Lovre Lapčić.

Četvrti su bili u seniorskom dvojcu na pariće Andreas Vaško i Borna Babajko, četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Ivan Valiđžić, Duje Žilić, Toni Šimurina i Šimun Janjić, samac kadeta Frane Bencun te dvojac na pariće mlađih kadeta Ivan Mustać i Lovre Lapčić. Sedma je u samcu juniorki bila Maris Milin. Uz veslače su u Splitu bili i treneri Branimir Vujević, Marko Dragičević, Danijel Bajlo i Petar Milin.

Sljedeća regata kupa Dalmacije na rasporedu je 22. travnja u Dubrovniku na regatnoj stazi u Rijeci dubrovačkoj.

> Galerija slika

Četverac bez kormilara juniora Maroje Andrić, Jure Kasap, trener Branimir Vujević, Stipe Vujević i Mate Anić Milić

Četverac bez kormilar seniora Leon Mikulić, Borna Babajko, Andreas Vaško i Ivan Tokić

Dvojac bez kormilara juniora Ivan Tokić i Mario Marić(Gusar)

Dvojac na pariće kadetkinja Laura Antičević i Margita Andrić

Dvojac na pariće kadeta Grgo Gurlica i Luka Pera

Dvojac na pariće kadeta B Bernard Murtić i Đanni Peraić

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimkse pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA