> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 
JADRANOV VESLAČKI DVOBOJ 2015.
Osmerci po četvrti puta u Jazinama

22. kolovoza 2015. Piše: Petar Milin |
Odlična atmosfera i zanimljive utrke obilježile su četvrto izdanje Jadranovog veslačkog dvoboja osmeraca u kojem su veslačice i veslači u veteranskoj i otvorenoj kategoriji odmjerili snage u Jazinama. Unatoč dosta snažnoj tramontani koja je zapuhala neposredno pred sam početak regate i zadavala dosta poteškoća veslačima, utrke su s time dobile dodatno na draži, s obzirom da se uz protivnika moralo boriti i s jakim vjetrom. No, sve utrke, njih četrnaest, u kojima je sudjelovalo osamnaest posada, uspješno su privedene kraju.

Nakon eliminacijskih utrka održana su finala po kategorijama pa je tako u kategoriji veterana C najbolja bila kombinirana posada Mladosti, Mornara, Zagreba i Nove ispred kombinacije zadarskog Jadrana i Vukovara. U borbi za treće mjesto u kategoriji C veslači Neretvanskog gusara bili su bolji od splitskog Mornara.

Kod veterana D, pobijedila je Mladost ispred riječkog Jadrana dok je treća bila kombinacija Istre i Croatie iz Zagreba. Četvrto mjesto osvojili su veslači kombinirane posade Trešnjevke, Mladosti i Jaruna.

U utrci najmlađih posada, u kategoriji veterana A i B nadmetali su se veslači slovenske Izole i zadarskog Jadrana, a bolji su još jednom bili jadranaši.

U kategoji mixeva, odnosno kombiniranih muško-ženskih posada nstupile su četri posade, a najbolja je bila posada Mladosti 1 ispred kombinacije Mladosti 2 i Vukovara. Treće mjesto osvojila je kombinirana posada Mladosti 4, Jaruna i bečke Lie, a četvrto posada Mladosti 3.

Uz veteranske utrke, održano je i natjecanje u otvorenoj kategoriji u kojoj su održane dvije utrke. U prvoj su snage odmjerile dvije posade Jadrana, a bolja je bila ona mlađa u kojoj su veslali seniori i juniori dok je u drugoj utrci osmerac sastavljen o juniorskih veslača Jadrana bio bolji od mlađih juniora Jadrana.

U sklopu regate organizirano je i druženje veslača Jadrana koji su veslali u razdoblju od 1975. do 1979. Okupilo se oko 25 veslača koji su se prisjetili svojih veslačkih dana u ugodnom druženju, a čak su i na kraju regate iskoristili priliku i sjeli u osmerac nakon gotovo 40 godina.

>>> članak zadarski.hr

Organizacijski odbor se zahvaljuje svim sponzorima i donatorima koji su omogućili da se regata održi i ove godine na visokom nivou.

>>> Rezultati; grupno, pojedinačno

>>> Slike u galeriji.

>>> Stranica regate

>>> prijenos svih utrka uživo bio je omogućen putem live streaminga naPodijeli na Facebook

 

 

ARHIVA

SP seniora do
23 godine - Plovdiv

3. Regata Svjetskog kupa - Luzern
Finale Hrvatskog veslačkog kupa
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
60. Međunarodna
regata - Bled

Europsko prvenstvo seniora - Poznan
Europsko prvenstvo juniora - Račice
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
1. Regata Svjetskog kupa - Bled
Otvoreno prvenstvo Zagreba
Croatia open
1. Regata Kupa Dalmacije - Split

>>> ARHIVA