Veslački maraton Vukovar Ilok

29. rujna 2012. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta | preuzmi veću rezoluciju slike

Veterani ''Jadrana'' nastupili su po osmi puta za redom na tradicionalnom veslačkom maratonu koji se održava na rijeci Dunav od Vukovara do Iloka u duljini od 36 kilometara.

Ova već tradicionalna regata vesla se u znak sjećanja na 23. rujna 1991. - Dan osnivanja legendarne 204. Vukovarske brigade te 32 člana HVK ''Vukovar'' koji su izgubili život u Domovinskom ratu ili se još uvijek vode kao nestali.

U Vukovaru su ove godine nastupili: Branimir Vujević, Petar Milin, Frane Kalcina, Josip Stojčević, Dino Žuvanić, Joško Matulić, Marin Kolega i Leopold Kolega dok je kormilar bio Domagoj Džalto iz Vukovara. Kao i sama regata, put u Vukovar postao je tradicija i lijepo druženje među veteranima ''Jadrana'' koji se svake godine rado odazovu na ovu regatu, iako samo veslanje od 36 kilometara zna biti dosta naporno i ''žuljevito'', no to se uz ugodno druženje i zabavu brzo zaboravi, pa se nakon svake izveslane utrke donese zaključak da ćemo druge godine biti '' još bolji i brži''.

Ove godine iz Vukovara prema Iloku startalo je 16 osmeraca podijeljenih u dvije skupine. Po mirnom Dunavu po djelomično sunčanom i toplom vremenu naš osmerac krenuo je u prvoj skupini u masovnom startu te je na cilj stigao kao četvrti u ukupnom poretku, a prvi u svojoj kategoriji. Postignuto je vrijeme od 1 sata i 49 minuta, što je najbolje izveslano vrijeme u svih osam nastupa ''Jadranovog'' veteranskog osmerca. Tijekom svih 36 kilometara vodio se zanimljiv okršaj s kombiniranom posadom slovenskog ''Arga'' i ''Izole'' u kojem je na kraju kao pobjednik izašao naš osmerac iako kažu da je pravi pobjednik svatko onaj koji izvesla ovaj maraton.

Kao i svake godine domaćini su se iskazali gostoljubivošću, a u ime veterana ''Jadrana'' zahvaljujemo se posebno gosp. Borisu Martinu na smještaju u Vukovaru. Tako se, što se tiće veteranskog veslanja privela uspješno kraju i ova sezona u kojoj je uspješno organizirana i prva regata u Zadru nakon dugo vremena, a i ubilježen još jedan uspješan nastup na prvenstvu Hrvatske i maratonu od Vukovara do Iloka.

Kako je bilo ove godine u Vukovaru pogledajte u foto galeriji.

Popis svih veslača ''Jadrana'' koji su nastupili na maratonu Vukovar - Ilok pogledajte ovdje.

Stranica regate www.veslacki-maraton-vukovar-ilok.com

 

Povezane vijesti

Jadranov veslački dvoboj

 

Podijeli na Facebook

 


Prvenstvo Hrvatske - Zagreb
Svjetsko prvenstvo juniora - Plovdiv
Svjetsko prvenstvo seniora do 23 godine - Trakai
5. Regata kupa Dalmacije - Kaštel Kambelovac
Europsko juniorsko prvenstvo - Bled
Međunarodna regata - Bled
4. Regata kupa Dalmacije - Makarska
Finalna kvalifikacijska regata za Olimpijske igre
1. regata Svjetskog kupa - Beograd
Međunarodna juniorska regata - München
Inter city regatta - Zagreb
3. Regata kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
RAZGOVOR Ante Ivić
2. Regata kupa Dalmacije - Šibenik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. Regata kupa Dalmacije - Split
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr