Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Prvenstvo Hrvatske - Zagreb

23. rujna 2012. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta | preuzmi veću rezoluciju slike

Prvenstvo Hrvatske za sve kategorije održano je u Zagrebu na regatnoj stazi Jarun, čime je završena veslačka sezona. Veslači ''Jadrana'', rezultatski gledano, nisu ostvarili zapažene rezultate te se nakon dugog niza godina vraćaju u Zadar bez osvojenog naslova prvaka Hrvatske. Ostvareno je samo drugo mjesto u četvercu sa kormilarom mlađih juniora te treće mjesto u osmercu mlađih juniora, te dva četvrta mjesta, seniorskog osmerca te kadetskog dvojca na pariće. Malo krivih procjena te niz objektivnih i neobjektivnih razloga utjecalo je na ovakav rezultat.

Već prvog dana finalnih natjecanja krenulo je po lošem u disciplini osmerca mlađih juniora od kojeg smo očekivali borbu za prvo mjesto s posadama ''Krke'' i ''Gusara'', no na kraju je naš osmerac završio na trećem mjestu s velikim zaostatkom za prvom posadom. Ne umanjujući veličinu pobjede ''Gusarevog'' osmerca, koji je vrlo kvalitetna posada, u toj utrci veliku ulogu je odigrao bočni kontra vjetar koji je našoj posadi i posadi ''Krke'' onemogućio fer borbu za prvo mjesto iz razloga što su njihove staze 5 i 6 bile izložene puno većem vjetru nego li staze 1, 2 koje su bile u zavjetrini te veliki zaostatak na kraju sigurno nije realan. Osmerac mlađih juniora veslali su Juraj Batelja, Ivan Kapitanović, Josip Čerina, Edi Petković - Ivković, Matija Milin, Josip Banović, Filip Pedić, Luka Šare i kormilar Domagoj Ćurko.

Drugog dana natjecanja u borbi za prvo mjesto bio je četverac sa kormilarom mlađih juniora koji je vodio borbu za prvo mjesto s posadom ''Krke'', no nažalost, nakon vodstva u prvoj polovici utrke, u drugom dijelu staze popustio pred napadima te završio na drugom mjestu. U ovoj utrci smo također očekivali prvo mjesto, pogotovo nakon posljednje utrke ove dvije posade u Splitu, kada je naš četverac odnio pobjedu, no znalo se da će to biti borba do posljednjeg metra te je ovaj puta naša posada ta koja je izgubila. Četverac mlađih juniora veslali su Matija Milin, Josip Banović, Filip Pedić, Luka Šare i kormilar Juraj Dunatov.

Na kraju regate održana je i najuzbudljivija utrka, ona seniorskih osmeraca, u kojoj je slavila po četvrti puta za redom posada ''Mladosti'' predvođena braćom Sinković. Po prvi puta nakon nekoliko godina sastavljen je i osmerac seniora ''Jadrana'' s kojim se pokušalo iznenaditi pokojeg protivnika i uzeti barem medalju. Iako se osmerac držao vrlo dobro prvih tisuću metara s zaostatkom od samo dvije sekunde za vodećim bilo je nerealno očekivati da će naši prošlogodišnji juniori, pojačani braćom Begović, moći održati visok ritam nametnut od posada ''Mladosti'', ''Iktusa'' i ''Gusara'' u drugom dijelu staze. Na kraju se zaostatak od dužine broda za trećim mjestom i ne čini tako strašnim, no još uvijek nije dovoljno za osvajanje medalje ali ako bi ova posada ostala na okupu nije nerealno očekivati i borbu za prvo mjesto. Zbog utrke osmerca, možda su žrtvovani i dobri rezultati u drugim disciplinama poput dvojca bez kormilara ili četverca bez kormilara. Osmerac seniora veslali su: Antonio Adžić, Ante Antišin, Roko Pekić, Luka Baričević, Mile Čakarun, Marin Begović, Branko Begović, Mate Ledenko i kormilar Domagoj Ćurko.

Od ostalih posada četvrto mjesto osvojio je kadetski dvojac na pariće Leon Mikulić i Ante Validžić koji su odlično odradili tri utrke eliminacija do finala pobijedivši u svakoj od njih, no u finalu su s nešto lošijom utrkom od dotadašnjih s minimalnim zastatkom od 30 stotinki izgubili medalju.

Šesto mjesto u dvojcu bez kormilara juniora zauzeli su Antun Plenković i Mihovil Maričić, jedanaesto mjesto druga posada dvojca na pariće kadeta Vito Fantina i Nino Aleksić te dvanaesto mjesto u četvercu na pariće mlađih juniora Robert Ledenko, Valentino Stipčević, Dominik Božidar Milardović i Mislav Anić.

U utrci veteranskih dvojaca bez kormilara u kategoriji A prvo mjesto drugu godinu za redom osvojili su Branimir Vujević i Petar Milin.

Rezultate utrka pogledajte ovdje, a slike u foto galeriji.

 

Podijeli na Facebook

 


Svjetsko prvenstvo juniora - Plovdiv
Svjetsko prvenstvo seniora do 23 godine - Trakai
5. Regata kupa Dalmacije - Kaštel Kambelovac
Europsko juniorsko prvenstvo - Bled
Međunarodna regata - Bled
4. Regata kupa Dalmacije - Makarska
Finalna kvalifikacijska regata za Olimpijske igre
1. regata Svjetskog kupa - Beograd
Međunarodna juniorska regata - München
Inter city regatta - Zagreb
3. Regata kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
RAZGOVOR Ante Ivić
2. Regata kupa Dalmacije - Šibenik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. Regata kupa Dalmacije - Split
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr