Jadranov veslački dvoboj osmeraca

25. kolovoza 2012. Piše: Petar Milin | Foto: Marino Brkljača

Veslački klub ''Jadran'' organizirao je veslačku regatu osmeraca koja se održala u uvali Jazine, a na kojoj su nastupili veslači veterani. ''JADRANOV VESLAČKI DVOBOJ'' okupio je osam posada osmeraca među kojima je bila i jedna posada iz Slovenije što je regati dalo međunarodni prefiks.

Nastupili su: VK ''Izola'' iz Slovenije, HVK ''Mornar'' iz Splita, VK ''Istra'' iz Pule, VK ''Vukovar'' iz Vukovara, HAVK ''Mladost'' iz Zagreba, VK ''Trešnjevka'' iz Zagreba, VK ''Nova'' iz Zagreba te dvije posade ''Jadrana''.

Dvoboji osmeraca odvijali su se na regatnoj stazi dužine 500 metara u uvali Jazine s ciljem ispod Zadarskog mosta. Osam posada bilo je podijeljeno u dvije paralelne skupine odnosno stariju i mlađu. Nakon jedne utrke eliminacija pobjednik je veslao za prvo mjesto dok se poraženi borio za treće mjesto.

U mlađoj skupini u prvoj utrci ogledali su se prva posada ''Jadrana'' s posadom ''Mornara'', a dalje je prošao ''Jadran'' dok su u drugoj skupini snage odmjerili ''Izola'' s drugom posadom ''Jadrana'', a dalje je prošla ''Izola''. U utrci za prvo mjesto slavila je prva posada ''Jadrana'', dok je za treće mjesto bolja od posade ''Mornara'' bila druga posada ''Jadrana''.

U starijoj skupini u prvoj utrci ogledali su se ''Mladost'' i ''Istra'', a bolja je bila ''Istra'',. U drugoj utrci veslali su ''Vukovar'' i kombinirana posada ''Trešnjevka0'', ''Mladost'' i ''Nova'', a pobjedu je odnio ''Vukovar''. U utrci za prvo mjesto pobijedila je posada ''Istre'' dok je treće mjesto osvojila posada ''Mladosti''.

Regatu je začinio i nastup zadarske udruge ''Bleke i konji'' koji su navijali u barkarijolima dok je barkarijol veslao i jedini koji su nastupili u obrnutom smjeru tj. od cilja do starta na stazi duljine 250 metara. Pobijedio je barkarijol Grdović ispred barkarijola Sindičića.

Četvrtoplasirane posada ''Mornara'' te kombinacije ''Trešnjevka'', ''Mladost'' i ''Nova'' ''nagrađene'' su drvenim medaljama za svoj trud

Regatu je svojim prisustvom uveličao i Damir Martin, osvajač srebrne olimpijske medalje u četvercu na pariće na Olimpijskim igrama u Londonu. Damir je uručio zlatne medalje pobjednicima regate, a prije same dodjele medalja predsjednik ''Jadrana'' Klaudijo Stipčević uručio mu je mali poklon u ime Veslačkog kluba ''Jadran'' kao uspomenu na ovaj događaj i osvajanje srebrne olimpijske medalje na OI u Londonu.

Na kraju ovog lijepog druženja organizatoi se zahvaljuju pokroviteljima i donatorima koji su omogućili da se ova regata održi:

Ciklon
Studio Raster
Croatia osiguranje
Kali Tuna
Mapa Mišlov
Tri Bartola
Aleta
Trofej Auto
Sonik
Turistička zajednica Grada Zadra
Nautic
Bakmaz
Harmolux
Ured ovlaštenog inženjera geodezije Ivan Bilić
Lipić d.o.o.
Cafe bar Porat


Više o regati saznajte na posebnoj stranici ovdje.

Fotografije pogledajte ovdje.

Pogledajte i video prilog zadarske televizije VOX.



 

Podijeli na Facebook

 

 

 


6. Regata kupa Dalmacije - Split
Svjetsko prvenstvo juniora - Plovdiv
Svjetsko prvenstvo seniora do 23 godine - Trakai
5. Regata kupa Dalmacije - Kaštel Kambelovac
Europsko juniorsko prvenstvo - Bled
Međunarodna regata - Bled
4. Regata kupa Dalmacije - Makarska
Finalna kvalifikacijska regata za Olimpijske igre
1. regata Svjetskog kupa - Beograd
Međunarodna juniorska regata - München
Inter city regatta - Zagreb
3. Regata kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
RAZGOVOR Ante Ivić
2. Regata kupa Dalmacije - Šibenik
Otvoreno prvenstvo Zagreba
1. Regata kupa Dalmacije - Split
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr