> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




ZAVRŠNE PRIPREME PRED NOVU VESLAČKU SEZONU
Veslači Jadrana spremni dočekuju početak sezone

18. veljače 2019. Piše: Petar Milin | Foto: Zvonko Kucelin / Zadarski list




Zimski period priprema polako se bliži kraju za veslače Jadrana. Prva regata sezone sve je bliže, a veslači polako trening na suhom zamjenjuju veslanjem na moru. Pripreme za novu sezonu započele su još početkom listopada prošle godine pa je većina veslača željna veslanja i prvih natjecanja.

Odrađeno je i testiranje na simulatorima  na kojem je većina veslača ostvarila napredak u odnosu na prošlu godinu. Najbolji rezultat testiranja na dionici od 2000 metara ostvario je senior Leon Mikulić, koji je postigao svoj osobni rekord izveslavši 5:56.0 (prosjek na 500 metara 1:29.0), što je dobar pokazatelj kvalitetnog zimskog rada pod vodstvom njegovog trenera Branimira Vujevića.

Naravno, potrebno je taj rezultat ''prebaciti u brod'' odnosno biti brz i na vodi, što će se nadamo, se i dogoditi kad krenu prve regate.

Nekoliko mlađih juniora nastupilo je i na Otvorenom prvenstvu Hrvatske na veslačkim simulatorima u Rijeci proteklog vikenda gdje su postigli svoje osobne rekorde i stjecali iskustvonastupa na velikom natjecanju.

Iz zimskog razdoblja veseli i masovnost mlađih uzrasta, pogotovo kadeta i mlađih juniora, koji će u narednoj sezoni biti najzastupljeniji veslači Jadrana na regatama. U narednoj sezoni biti će i najveća zastupljenost veslačica u zadnjih nekoliko godina od kada je ponovno pokrenuto žensko veslanje u Jadranu. Petnaest je egistriranih veslačica koje će nastupati u nadolazećoj sezoni  od kojih će se nekolicina zasigurno boriti za odličja na Hrvatskom veslačkom prvenstvu.

Prvo službeno natjecanje za veslače Jadrana biti će tradicionalno u Splitu, 9. ožujka, kada će 1. Regatom Kupa Dalmacije krenuti nova sezona.

 

Leon Mikulić, 14.2.2019. test na 2000 metara.

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
Međunarodna regata - Villach
Svjetsko prvenstvo juniora- Trakai
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Europsko prvenstvo juniora - Krefeld
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA