> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




2. REGATA KUPA DALMACIJE - ŠIBENIK
Jadranaši uspješni na regatnoj stazi u Zatonu

23. ožujka 2019. Piše: Petar Milin |




U Zatonu kod Šibenika održana je druga regata ovogodišnjeg Kupa Dalmacije koja je okupila sve dalmatinske klubove te nekoliko gostujućih klubova. Veslači Jadrana nastavili su s dobrim rezultatima nakon što su na prvoj regati u Splitu bili najuspješniji klub. Ovaj puta u ukupnom poretku regate zauzeto je drugo mjesto, bolji je ovaj puta bio splitski Mornar ali je Jadran i dalje zadržao vodstvo u ukupnom poretku Kupa.

Veslače je u Šibeniku, kao i na prvoj regati u Splitu, poslužilo lijepo vrijeme, pa su na našoj najljepšoj morskoj stazi, uvjeti za veslanje bili gotovo savršeni.

Veslači Jadrana osvojili su ukupno petnaest odličja od čega sedam prvih, četiri druga i četiri treća mjesta te bili najbolji u kategorijama mlađih kadeta i mlađih juniora. Prva mjesta osvajali su Dominik Cimera i Ivan Validžić u dvojcu bez kormilara seniora, Sara Žuvanić i Ivana Sladić u dvojcu na pariće mlađih juniorki, Margita Andrić u samcu mlađih juniorki, Antonio Pavlović i Dominik Ferjančić dvojcu na pariće kadeta, četverac GIG kadeta u sastavu Toma Rogić, Elvis Vrkić, Paulo Švorinić, Matej Milin i kormilar Nikola Tot, u samcu mlađih kadeta Đani Švenjak te Lana Barešić u samcu mlađih kadetkinja.

Druga mjesta zauzeli su Leon Mikulić u samcu seniora, osmerac mlađih juniora u sastavu Lovre Lapčić, Frane Bencun, Luka Pera, Luka Ivković, Jakov Grković, Ivan Mustać, Petar Miloš, Bernard Murtić i kormilar Ivano Sukara od kojih je ovaj puta bio bolji splitski Gusar, zatim četverac na pariće mlađih juniora Jakov Grković, Ivan Mustać, Petar Miloš, Bernard Murtić te Mara Bencun i Lucija Kasap u dvojcu na pariće kadetkinja.

Treća mjesta osvajali su Mirna Dasović u samcu seniorki, Dominik Cimera i Ivan Validžić u dvojcu bez kormilara juniora, dvojac na pariće mlađih juniora Lovre Lapčić i Luka Ivković te dvojac na pariće mlađih kadeta Luka Stepanec i Stipe Benković.

Od ostalih posada koje su nastupile na regati četvrto mjesto osvojio je Nikola Tot u samcu mlađih kadeta, peti su u dvojcu na pariće seniora bili Andreas Vaško i Leon Mikulić, Iva Karačić u samcu seniorki, Adrijan Lazanja, Mihael Banić, Andrija Masnić i Filip Mijić u četvercu na pariće mlađih juniora te Duje Kanjer i Lovre Kurtin u dvojcu na pariće mlađih kadeta. Šesto mjesto u samcu seniorki zauzela je Maris Milin, sedma je u istoj disciplini bila Ela Žuvanić kao i Matija Kovačević u samcu kadetkinja.

Sljedeća regata za Kup Dalmacije na rasporedu je 6. travnja u Dubrovniku na stazi u Rijeci Dubrovačkoj.

> Foto galerija

Margita Andrić, najuspješnija u samcu mlađih juniorki

Uvjerljivo prve u dvojcu na pariće mlađih juniorki Sara Žuvanić i Ivana Sladić

Najbrži u dvojcu na pariće kadeta Dominik Ferjančić i Antonio Pavlović

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
Međunarodna regata - Villach
Svjetsko prvenstvo juniora- Trakai
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Europsko prvenstvo juniora - Krefeld
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA