> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




3. REGATA KUPA DALMACIJE - DUBROVNIK
Jadran ukupno najbolji

6. travnja 2019. Piše: Petar Milin |




Treća regata za Kup Dalmacije održana je u Dubrovniku na stazi u Rijeci dubrovačkoj. Veslači Jadrana ponovno su bili najuspješniji te su uz ukupnu pobjedu ostvarili i pobjede u četiri od pet kategorija, mlađim i starijim kadetima, mlađim juniorima te seniorima. Veslače je poslužilo vrijeme, iako je samo dan ranije, puhalo orkansko jugo, pa je regata održana u gotovo idealnim uvjetima do samog kraja.

Veslači Jadrana osvojili su i najviše prvih mjesta na regati, njih čak devet, a uz to, su dodali i četiri druga i šest trećih mjesta.

Prva mjesta na regati su osvajali Andreas Vaško i Dominik Cimera u dvojcu bez kormilara seniora, Ivan Validžić i Frane Bencun u dvojcu bez kormilara juniora, Luka Pera u samcu mlađih juniora, Sara Žuvanić i Ivana Sladić u dvojcu na pariće mlađih juniorki, Margita Andrić u samcu mlađih juniorki, Dominik Ferjančić i Antonio Pavlović u dvojcu na pariće kadeta, četverac gig kadeta u sastavu Toma Rogić, Elvis Vrkić, Paulo Švorinić, Matej Milin i kormilar Nikola Tot, zatim Lana Barešić u samcu mlađih kadetkinja te četverac gig mlađih kadeta u sastavu Luka Stepanec, Lovre Kurtin, Stipe Benković, Duje Kanjer i kormilar Ivano Sukara.

Druga mjesta osvajali su Mirna Dasović u samcu seniorki, Laura Antičević u samcu mlađih juniorki, Lucija Kasap u samcu kadetkinja te Nikola Tot u samcu mlađih kadeta.

Treći su bili u samcu seniora Leon Mikulić, Maris Milin u samcu seniorki, u četvercu na pariće mlađih juniora Jakov Grković, Ivan Mustać, Petar Miloš, Bernard Murtić, u dvojcu na pariće mlađih juniorki Natali Pera i Elizabeta Stipanov, zatim Mara Bencun u samcu kadetkinja te Petra Babara u samcu mlađih kadetkinja.

Četvrta mjesta osvajali su Iva Karačić u samcu seniorki, Filip Mijić u samcu mlađih juniora, četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Adrijan Lazanja, Mihael Banić, Andrija Masnić i Luka Ivković te Matija Kovačević u samcu kadetkinja i Đani Švenjak u samcu mlađih kadeta.

Nakon regate u Dubrovniku Jadran je učvrstio svoje vodstvu u ukupnom poretku natjecanja za Kup Dalmacije te je prvi sa 466 bodova ispred splitskog Mornara sa 434 i dubrovačkog Neptuna sa 320 bodova.

Uz veslače su u Dubrovniku bili treneri Branimir Vujević, Marko Dragičević, Danijel Bajlo i Petar Milin te u pratnji članovi Nadzornog odbora kluba Gordan Marinović i Rino Rados.

Za svaku pohvalu bila je i organizacija regate od strane Veslačkog kluba Neptun iz Dubrovnika i Veslačkog saveza Dalmacije. Slijedeća regata za Kup Dalmacije na rasporedu je 18. svibnja u Makarskoj.

> Foto galerija

 

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
Međunarodna regata - Villach
Svjetsko prvenstvo juniora- Trakai
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Europsko prvenstvo juniora - Krefeld
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA