> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




OBLJETNICA - ATENA 2003. - BARCELONA 2004.
Petnaest godina od osvajanja medalje četverca bez kormilara

1. kolovoza 2019. Piše: Petar Milin |


Evo podsjetnika na jednu lijepu i uspješnu veslačku priču koja nekog mladog možda i motivira na bavljenjem veslanjem. Na današnji dan prije točno 15 godina, izvrsna generacija juniora Jadrana osvojila je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu juniora održanom na olimpijskoj stazi u Barceloni.

Četverac bez kormilara u sastavu Ivan Dukić, Branko Begović, Marin Begović i Josip Stojčević zajedno s trenerom Romanom Bajlom zaokružio je svoj iznimno uspješan juniorski staž svojom drugom medaljom sa svjetskih prvenstava, nakon one, godinu dana ranije, osvojene, na također olimpijskoj stazi u Ateni. Uspjeh je time veći, jer je ostvaren s čistom klupskom posadom, što je rijetkost, pogotovo u disciplini četverca.

Kako su bili uspješni i radišni bez kompromisa u vrijeme bavljenja sportom i veslanjem, tako su nastavili i nakon sportske karijere. Štroker Ivan Dukić pilot je kanadera u Hrvatskoj vojsci, Branko Begović uspješni je inženjer geodezije u Crikvenici, Marin Begović živi i radi kao inženjer građevine na Novom Zelandu dok je Josip Stojčević uspješni poduzetnik i živi u Njemačkoj.

Bit ove priče je da se veslanju puno daje kroz trening i razna životna odricanja ali veslanje na drugu stranu oplemeni i nagradi u svakom pogledu onoga tko mu posveti. I kao što je jednom netko zapisao da je možda najveći uspjeh Jadrana taj, pored onih sportskih, što klub okuplja mladež i stvara od njih u svakome pogledu zdrave ličnosti, ovo je pravi primjer izrečenog.

 

Povezane vijesti

> S okupljanja posade 2013. godine na desetu obljetnicu

ARHIVA

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
Međunarodna regata - Villach
Svjetsko prvenstvo juniora- Trakai
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Europsko prvenstvo juniora - Krefeld
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA