> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




NERETVA OPEN 2019.
Ženski i muški osmerac Jadrana najbrži u Metkoviću

13. srpnja 2019. Piše: Petar Milin |




U pet nastupa Jadranovih osmeraca na daljinskoj regati na Neretvi u Metkoviću veslači Jadrana ostvarili su isto toliko pobjeda. Ove godine nastupio je po prvi puta i ženski osmerac koji je također bio najbrži u svojoj kategoriji.

Lijepi uvjeti za veslanje na Neretvi omogućili su veslačima uživanje u utrci, a veslalo se uzvodno prema Metkoviću  na nešto kraćoj stazi, duljine oko 4km, nego li proteklih godina. Ukupno je nastupilo 17 osmeraca u različitim kategorijama, što je i najmasovnije od početka održavanja ove utrke, a međunarodni karakter utrci dao je nastup jedne posade iz Francuske.

U ženskom osmercu Jadrana otvorene kategorije nastupile su Margita Andrić, Sara Žuvanić, Laura Antičević, Maris Milin, Iva Karačić, Ivana Sladić, Ela Žuvanić s kormilarom Filipom Mijićem.

Muški osmerac otvorene kategorije nastupio je u sastavu Branimir Vujević, Filip Pedić, Josip Banović, Luka Pera, Petar Milin, Marko Dragičević, Dino Žuvanić, Bogdan Milin i kormilar Ivano Sukara.

Još je nastupila Elizabeta Stipanov u kombiniranom mix osmercu s veslačima Mladosti. Za pohvalu je odlična organizacija i iznimna gostoljubivost  domaćina iz Veslačkog kluba Neretvanski gusar iz Metkovića, s kojima Veslački klub Jadran izvrsnu suradnju i prijateljske odnose.

Kao i svaku godinu, veslači su se nakon utrke, okupali u hladnoj Neretvi sa tradicionalnim skokovima sa Lučkog mosta u centru Metkovića.

Na kraju su svi sudionici pozvani nastupiti u Zadru, na osmom po redu Jadranovom veslačkom dvoboju osmeraca, noćnom sprinterskom dvoboju osmeraca koji je na rasporedu 24. kolovoza u Jazinama.

> članak o regati SD

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
Međunarodna regata - Villach
Svjetsko prvenstvo juniora- Trakai
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Europsko prvenstvo juniora - Krefeld
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA