> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




VUKOVARSKI VESLAČKI MARATON I MIHOLJSKA REGATA
Veslači Jadrana nastupili u Vukovaru i Osijeku

30. rujna 2018. Piše: Petar Milin |




Veslači Jadrana nastupili su na kraju sezone na dvije regate u Slavoniji. Nastup na Vukovarskom veslačkom maratonu postao je već tradicija za veslače Jadrana pa je tako i ove godine osmerac nastupio u otvorenoj kategoriji i uspješno savladao stazu duljine 36 kilometara na Dunavu od Vukovara do Iloka.

Vukovarski veslački maraton ispit je za svakog veslača, a svi koji doveslaju do cilja su svojevrsni pobjednici, što je simbolično sa samom idejom ovog natjecanja koju organizira Hrvatski veslački klub Vukovar u znak sjećanja na 24. rujna 1991. godine, dan osnivanja legendarne 204. Vukovarske brigade i trideset i dva člana kluba koji su svoje živote dali braneći Vukovar i Republiku Hrvatsku.

Startalo se u dvije skupine, a Jadranaši su pobijedili u svojoj skupini ali su na kraju ostvarili ukupno treće vrijeme otvorene kategorije. Osmerac su veslali Josip Banović, Filip Pedić, Leon Mikulić, Andreas Vaško, Mateo Josipović, Borna Babajko, Stipe Vujević, Tonči Bezinović i kormilar Filip Mijić.

Ostali mlađi veslači koji su došli u Vukovar su za vrijeme održavanja utrke imali priliku posjetiti Grad i spomen obilježja na mjesta stradanja Vukovaraca u Domovinskom ratu.

Dan nakon regate u Vukovaru veslači su otputovali u Osijek na tradicionalnu Miholjsku regatu. Nastupili su mlađi juniori i kadeti, a rezultati su bili vrlo dobri s obzirom da su svi po prvi puta utrku veslali na rijeci, što je znatno zahtjevnije nego li na moru ili na jezerima, na što su navikli.

Prošlo je i podosta vremena od kada su veslači Jadrana zadnji puta nastupali u Osijeku.  Bilo je to davne 1985. godine, prije točno 33 godine kada je na Dravi održano Prvenstvo Hrvatske.

Nastupilo je osam posada koje su osvojile sedam odličja. Prvo mjesto osvojio je četverac na pariće kadeta u sastavu Bernard Murtić, Petar Miloš, Ivan Mustać i Jakov Grković. Drugi su bili u dvojcu na pariće juniorki Ela Žuvanić i Maris Milin, u samcu mlađih juniora Luka Pera, u četvercu na pariće mlađih juniorki Laura Antičević, Margita Andrić, Natali Pera i Elizabeta Stipanov, dvojac na pariće mlađih juniora u sastavu Ivan Validžić i Frane Bencun, dvojac na pariće kadetkinja Ivana Sladić i Sara Žuvanić, te u samcu kadetkinja Iva Zorić. Četvrto mjesto zauzeli su Grgo Gurlica i Mihovil Bogatić u dvojcu na pariće mlađih juniora.

S veslačima su u Vukovaru i Osijeku bili treneri Branimir Vujević i Danijel Bajlo.

> Foto galerija

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
Međunarodna regata - Villach
Svjetsko prvenstvo juniora- Trakai
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Europsko prvenstvo juniora - Krefeld
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA