> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




5. REGATA KUPA DALMACIJE - MEMORIJAL IVAN JERČIĆ - KAŠTELA
Jadranaši još jednom ukupno najbolji

22. lipanj 2018. Piše: Petar Milin |




Još jednom ove sezone veslači Jadrana ostvarili su ukupnu pobjedu na regati za Kup Dalmacije. Na petoj ovogodišnjoj regati održanoj u Kaštel Kambelovcu Jadranaši su potvrdili kontinuitet u ovogodišnjem natjecanju za Kup te slavili ukupno, kao i u kategorijama seniora i kadeta uz jedanaest ostvarenih pobjeda te šest drugih i četiri treća mjesta.

Vremenska prognoza za dan regate svakako nije bila naklonjena veslačima. Najavljeno veliko nevrijeme, koje se spuštalo od sjevera prema jugu Jadrana, srećom nije zahvatilo područje na kojem je održana regata gotovo do samog kraja natjecanja, pa je regata uspješno privedena kraju, uz manje probleme u zadnje dvije utrke. Iako je većinu regate puhao neugodni bočni vjetar, većih problema u održavanju regate nije bilo.

Odlične rezultate na regati potvrđuje jedanaest osvojenih prvih mjesta, ostvarenih u svim kategorijama, od kadeta, preko mlađih juniora, juniora pa do seniora.

Od jedanaest pobjeda, četiri su bile u kategoriji seniora. Leon Mikulić i Andreas Vaško bili su prvi u dvojcu bez kormilara dok su oba veslača slavila uvjerljivo i u utrkama seniorskih samaca. Prvo mjesto u četvercu bez kormilara seniora osvojili su Stipe Vujević, Ivan Grancarić, Dominik Cimera i Tonči Bezinović.

Kod juniora prvo mjesto zauzela je Ela Žuvanić u samcu. U četvercu na pariće mlađih juniora još jednom ove sezone svoj primat potvrdili su Grgo Gurlica, Luka Pera, Mihovil Bogatić i Frane Bencun. Natali Pera i Elizabeta Stipanov osvojile su prvo mjesto u dvojcu na pariće mlađih juniorki.

Kod kadeta prva mjesta osvajali su dvojac na pariće u sastavu Bernard Murtić i Đani Peričić, Lovre Lapčić u samcu, Sara Žuvanić i Ivana Sladić u dvojcu na pariće te Gig četverac u sastavu Adrijan Lazanja, Bono Bralić, Filip Mijić, Ante Dukić i kormilar David Bašić.

Druga mjesta osvajali su Ela Žuvanić u samcu seniorki, četverac bez kormilara juniora Tonči Bezinović, Dominik Cimera, Ivan Grancarić i Stipe Vujević, zatim Margita Andrić i Ivan Validžić u samcima mlađih juniora te Dominik Ferjančić i Antonio Pavlović u dvojcu na pariće mlađih kadeta. Mara Bencun bila je druga u samcu mlađih kadetkinja.

Treći su bili Maris Milin u samcu juniorki, Dominik Šango i Martin Košta u dvojcu na pariće mlađih juniora, Iva Zorić u samcu kadetkinja te David Bašić u samcu mlađih kadeta.

Četvrta mjesta osvajali su Petar Miloš u samcu kadeta, Jakov Grković i Ivan Mustać u dvojcu na pariće kadeta dok je peta u samcu mlađih juniorki bila Laura Antičević.

Uz veslače su u Kaštelima bili treneri Branimir Vujević, Marko Dragičević, Danijel Bajlo i Petar Milin, uz podršku predsjednika Jadrana Joška Matulića.

Veslači Jadrana nalaze se na prvom mjestu ukupnog poretka pred posljednju regata za Kup Dalmacije koja će se održati početkom rujna, nakon ljetne stanke, u Splitu.

Bila je to posljednja provjera za mlađe veslače Jadrana kojima predstoji najvažnije natjecanje sezone, Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i kadete, koje će se održati u Zagrebu od 5. do 8. srpnja na regatnoj stazi Jarun.

> Foto galerija

Andreas Vaško i Leon Mikulić, prvi u dvojcu bez kormilara seniora

Ela Žuvanić, prva u samcu juniorki

Tonči Bezinović, Dominik Cimera, Ivan Grancarić i Stipe Vujević, prvi u četvercu bez seniora

Ivana Sladić i Sara Žuvanić, prve u dvojcu na pariće kadetkinja

Andreas Vaško, prvi u samcu seniora

Leon Mikulić, prvi u samcu seniora

Bernard Murtić i Đani Peričić, prvi u dvojcu na pariće kadeta

Lovre Lapčić, prvi u samcu kadeta

Grgo Gurlica, Luka Pera, Mihovil Bogatić i Frane Bencun, prvi u četvercu na pariće mlađih juniora

Natali Pera i Elizabeta Stipanov, prve u dvojcu na pariće mlađih juniorki

Prvi u četvercu Gig kadeta Adrijan Lazanja, Bono Bralić, Filip Mijić, Ante Dukić i kormilar David Bašić.

 

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
Međunarodna regata - Villach
Svjetsko prvenstvo juniora- Trakai
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA