> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




HRVATSKO VESLAČKO PRVENSTVO ZA SENIORE - ZAGREB
Četiri medalje za veslače Jadrana

28. travnja 2018. Piše: Petar Milin |




Jednu zlatnu, dvije srebrne i jednu brončanu medalju osvojili su veslači Jadrana na Hrvatskom veslačkom prvenstvu za seniore održanom u Zagrebu. Prvaci Hrvatske u disciplini lakog dvojca bez kormilara postali su Stipe Vujević i Tonči Bezinović.

Prvi je nastupio četverac sa kormilarom koji je osvojio srebrnu medalju iza veslača osječkog Iktusa u vrlo bliskoj borbi za prvo mjesto. Četverac su veslali Andreas Vaško, Leon Mikulić, Marko Dragičević, Filip Banović i kormilar Filip Mijić.

Nakon njih nastupio je ženski dvojac bez kormilara Iva Karačić i Ela Žuvanić, koji je osvojio brončanu medalju. Prva je to osvojena ženska seniorska medalja na državnim prvenstvima u rimen disciplinama za veslačice Jadrana nakon 1956. godine kad je osmerac seniorki Jadrana bio prvak Jugoslavije na prvenstvu održanom u Vukovaru.

Zatim je još jednu srebrnu medalju osvojila Mirna Dasović u samcu lakih seniorki. Uporna Mirna osvaja već treću godinu za redom srebrnu medalju u ovoj disciplini.

Zlatnu medalju donijeli su u dvojcu bez kormilara lakih seniora Stipe Vujević i Tonči Bezinović. Vrlo dobrim veslanjem suvereno su pobijedili u utrci dvojaca bez kormilara lakih veslača.

Na kraju programa veslači Jadrana odveslali su i seniorski osmerac, po prvi puta nakon šest godina. Osmerac popunjen s polovicom juniorskim veslačima, nije mogao konkurirati za vodeća mjesta ali je izvrsnim veslanjem zauzeo četvrto mjesto, što je u ovom trenutku zadovoljavajući rezultat.

Veslački klub Jadran zauzeo je peto mjesto u ukupnom poretku klubova iza zagrebačkih klubova VK Trešnjevka, HAVK Mladost i VK Croatia, a četvrto mjesto je izmaklo za 0.40 boda iza osječkog Iktusa.

U Zagrebu su uz veslače bili i treneri Branimir Vujević i Petar Milin, a podršku su veslačima pružali i dopredsjednik Nadzornog odbora kluba Rino Rados te roditelji veslača.

> Foto galerija

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
Međunarodna regata - Villach
Svjetsko prvenstvo juniora- Trakai
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Europsko prvenstvo juniora - Krefeld
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA