> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




CROATIA OPEN 2018
Veslači Jadrana uspješno nastupili na našoj najvećoj regati

15. travnja 2018. Piše: Petar Milin |




Veslači Jadrana nastupili su u Zagrebu na 35. izdanju naše najveće međunarodne regate, Croatia openu, koji je privukao  veslače iz 70 klubova te šest nacionalnih saveza. Lijepo vrijeme i mnoštvo zanimljivih utrka, u dva dana natjecanja na Jarunskoj stazi, opravdalo je epitet najjače regate u ovom dijelu Europe, koja mnogim našim i stranim veslačima posluži kao uvertira u međunarodnu sezonu.

Nastup na regati za veslače Jadrana odrađen je i kao priprema za nadolazeće Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore, koje je na rasporedu krajem travnja. Veslači koji konkuriraju za posade hrvatske veslačke izborne vrste, a to su senior Leon Mikulić i juniorka Ela Žuvanić odradili su i prvu provjeru na putu prema tome da izbore svoj nastup u nacionalom dresu, u čemu su bili uspješni. Tako je Leon Mikulić zajedno s veslačem šibenske Krke Franom Filipom Garmom zauzeo drugo mjesto u dvojcu bez kormilara seniora do 23 godine, dok su u četvercu bez kormilara zauzeli treće mjesto zajedno sa veslačima osječkog Iktusa Ivanom Antom Grgićem i Krešimirom Forjanom.

Ela Žuvanić zauzela je prvi dan regate, veslajući u samcu juniorki, peto mjesto u finalu B, odnosno jedanaesto ukupno od 42 prijavljene veslačice.  Drugog dana regate u četvercu na pariće juniorki, zajedno s Andreom Paladom iz splitskog Mornara te Talijom Kovačić i Lorenom Vukić iz zagrebačke Croatije, veslajući kao posada Hrvatskog veslačkog saveza, osvojila je prvo mjesto ispred posade Veslačkog saveza Slovenije.

Od ostalih veslača koji su nastupili, peto mjesto u finalu četveraca bez kormilara seniora osvojili su Josip Banović, Marko Dragičević, Andreas Vaško i Ivan Tokić.

Juniorski četverac bez kormilara također je izborio nastup u finalu drugim mjestom u eliminacijskoj utrci, dok su u finalu zauzeli peto mjesto. Četverac su veslali Tonči Bezinović, Ivan Grancarić, Dominik Cimera i Stipe Vujević.

Četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Marko Medin, Mihovil Bogatić, Luka Pera i Grgo Gurlica ostao je za vrlo malo bez finala u utrci eliminacija, nakon velike borbe sa sa posadom slovenske Ljubljanice. U finalu B su uvjerljivo pobijedili, i bili najbolji od svih hrvatskih posada, što je i bio cilj za ovu mladu posadu, koja je po prvi puta nastupila u ovako jakoj konkurenciji.

Mirna Dasović osvojila je peto mjesto u samcu lakih seniorki dok su još prvog dana regate nastupili Ivan Tokić i Andreas Vaško u dvojcu bez kormilara seniora do 23 godine i zauzeli šesto mjesto.

S veslačima su u Zagrebu bili i treneri Branimir Vujević, Marko Dragičević i Petar Milin.

> Foto galerija

Leon Mikulić s veslačem Krke Franom Filipom Garmom

Ela Žuvanić u kombiniranom četvercu na pariće

Juniorski četverac bez kormilara

Seniorski četverac bez kormilara

Četverac na pariće mlađih juniora

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
Međunarodna regata - Villach
Svjetsko prvenstvo juniora- Trakai
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Makarska
Europsko prvenstvo juniora - Krefeld
Međunarodna juniorska regata - Munchen
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
Daljinska regata - Zagreb
Croatia indoor - Rijeka
Otvoreno prvenstvo Zagreba - E6km
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA