> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




EUROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO - TRAKAI (LITVA)
Leon Mikulić i Luka Smirčić osmi u osmercu

10. srpnja 2016. Piše: Petar Milin |




Leon Mikulić i Luka Smirčić te kormilar Tomislav Bašić nastupili su u posadi osmerca hrvatske veslačke juniorske izabrane vrste na Europskom prvenstvu u litvanskom Trakaiju.

Juniorski dvojac Jadrana, koji je većinu sezone bio najuvjerljiviji i najbrži od svih hrvatskih dvojaca na kraju je ipak završio u posadi osmerca, nakon isprobavanja različitih kombinacija tijekom kontrolnih regata, odluka je bila da se vesla osmerac. Posada osmerca(Marin Maletić, Krešimir Forjan, Frane Filip Garma, Luka Rakić Gojanović, Luka Smirčić, Leon Mikulić, Hrvoje Vrdoljak, Ivo Rebić i kormilar Tomislav Bašić) na kraju je zauzela drugo mjesto u finalu B odnosno osmo u ukupnom poretku. Sastavljena od veslača zadarskog Jadrana, šibenske Krke, zagrebačke Mladosti i Jaruna te osječkog Iktusa, a vođena od strane trenera šibenske Krke Milana Radečića.

Prva utrka eliminacija počela je ispitivanjem protivnika pa je tako osmerac veslao maksimalno prvih tisuću metara, a kako je samo prva posada prolazila u finale, u drugom dijelu staze su popustili čuvajući energiju za utrku repasaža. Na kraju su zauzeli četvrto mjesto. Repasaž je donio pravu sliku osmerca u utrci gdje su svi išli maksimalno od početka do kraja. Sve do posljednjih stotinjak metara utrke osmerac je držao potrebno drugo mjesto, koje je vodilo u finale A u borbu za odličja, a onda ga je u uzbudljivom finišu pretekao osmerac Švicarske i Mađarske gdje su sva tri broda završila u jednoj sekundi. Velika šteta, jer je malo falilo do finala. U utrci finala B, sličan scenarij kao u repasažu, osmerac je vodio do samog kraja utke ali su opet u finišu utrke za malo ispustili pobjedu Mađarima.

Na kraju, može se reći da je osmerac odveslao solidno bez obzira na konačni plasman. Nažalost, finale je izmaklo za malo ali veslačima se ne može ništa zamjeriti. Odveslali su u skladu s svojim trenutačnim mogućnostima i bili prisutni od početka do kraja u svakoj utrci za najviše pozicije. Šteta da se nije uspjelo odraditi veći broj zajedničkih treninga u osmercu, osim kratkog okupljanja na Rami u Bosni i Hercegovini, možda bi rezultat bio drugačiji.

Od ostalih hrvatskih posada najbolji rezultat ostvarila je Teuta Lea Stojaković u ženskom samcu koja je uspjela ući u finale gdje je zauzela šesto mjesto. --> više na veslanje.hr

Ove godine na Europskom prvenstvu nastupio je rekordan broj država i posada, a lijepa staza u Trakaiju i iznimno ljubazni domaćini potvrdili su zašto je Trakai čest domaćin velikih natjecanja.

Trakai je već do sada bio domaćin nekoliko većih natjecanja na kojima su nastupali veslači Jadrana, od Svjetskog prvenstva seniora do 23 godine održanog 2012., gdje su nastupili Mate Ledenko i Mile Čakarun u četvercu bez kormilara i osvojili 7. mjesto te Svjetskih juniorskih prvenstva 2002. godine, gdje je nastupio Frane Niseteo u samcu i osvojio 6. mjesto i 2013. Kada je nastupio Luka Baričević u četvercu na pariće i bio deveti.

> Nastupi veslača Jadrana na EP juniora

> Galerija slika

> Rezultati na worldrowing.com

> Stranica regate

> Hrvatske posade na EP juniora

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

5. Regata Kupa Dalmacije - kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbova regata - Zagreb
Međunarodna juniorska regata - Munchen
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik

Croatia open - Zagreb


1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik

>>> ARHIVA