> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




6. REGATA KUPA DALMACIJE - MEMORIJAL PERICA VLAŠIĆ - SPLIT
Započeo završni dio sezone

10. rujna 2016. Piše: Petar Milin |




Šestom regatom u Splitu je okončano ovogodišnje natjecanje za Kup Dalmacije. Nakon ljetne stanke dalmatinski veslači su odmjerili snage pred Hrvatsko veslačko prvenstvo koje će se održati u Zagrebu početkom listopada. Regata je održana po gotovo idealnim vremenskim uvjetima za veslanje što je svim veslačima znatno olakšavalo posao.

Veslači Jadrana imali su uspješan nastup osvojivši ukupno šest prvih, šest drugih i jedno treće mjesto. U ukupnom poretku regate zauzeto je treće mjesto iza Mornara i Gusara.

Prva mjesta u juniorskoj i seniorskoj kategoriji na regati osvajali su četverac bez kormilara juniora u sastavu Leon Mikulić, Luka Smirčić, Ivan Tokić i Borna Babajko te četverac bez kormilara seniora Andreas Vaško, Filip Pedić, Leon Mikulić i Luka Smirčić.

Uspješni su bili i kadeti koji su pobijedili u četvercu na pariće i dvojcu na pariće te ostvarili ukupnu pobjedu u svojoj kategoriji. Četverac na pariće veslali su Šimun Janjić, Toni Šimurina, Duje Žilić i Stipe Pleslić dok su u dvojcu na pariće slavili Niko Sulen i Valentin Špralja.

U mlađim kadetima prva mjesta osvajali su dvojci na pariće. Mihovil Bogatić i Grgo Gurlica te Frane Bencun i Luka Pera.

Druga mjesta osvajali su dvojac bez kormilara seniora u sastavu Andreas Vaško i Filip Pedić, četverac sa kormilarom Stipe Vujević, Ivan Grancarić, Mate Brcanija, Lovre Babajko i kormilar Martin Jurlina. U samcu seniorki Mirna Dasović Kranjac, u samcu mlađih juniorki Ela Žuvanić te u samcu kadetkinja Margita Andrić. Još je drugo mjesto osvojio četverac GIG kadeta u sastavu Ivan Validžić, Nino Kraljev, Teo Maras, Blaž Čulina i kormilar Marko Medin.

Treći je u samcu mlađih juniora bio Luka Čurković. Četverto mjesto zauzeo je četverac na pariće mlađih juniora u sastavu Lovre Lonić, Dominik Cimera, Kristijan Košta i Karlo Jelić. Peti su u samcima bili Maroje Andrić, u juniorskom, i Maris Milin u mlađejuniorskom samcu.

Za veslače Jadrana slijede završne pripreme za nastup na Hrvatskom veslačkom prvenstvu u Zagrebu.

> galerija slika

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

SP seniora U23/
juniora- Rotterdam

Europsko juniorsko prvenstvo - Trakai
5. Regata Kupa Dalmacije - kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbova regata - Zagreb
Međunarodna juniorska regata - Munchen
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik

Croatia open - Zagreb


1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik

>>> ARHIVA