> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




SJEDNICA VIJEĆA KLUBOVA U ZADRU
Izabrano novo vodstvo Hrvatskog veslačkog saveza

17. rujna 2016. Piše: Petar Milin |




U Veslačkom dom VK Jadran održana je sjednica Vijeća klubova Hrvatskog veslačkog saveza za izbor novih tijela saveza za mandatno razdoblje od 2016. do 2020. godine.

Odlukom Vijeća klubova za novog predsjednika Hrvatskog veslačkog saveza izabran je Branimir Bašić, a za predsjednika Vijeća klubova Dražen Crnogaća.

Branimir Bašić, dosadašnji dopredsjednik Hrvatskog veslačkog saveza, tako će na mjestu predsjednika zamijeniti Zlatka Buzinu, koji se nije kandidirao za još jedan mandat na čelu Saveza.

Izborna sjednica Vijeća klubova održana je u Zadru u prisustvu svih 27 članova Hrvatskog veslačkog saveza sa pravom glasa. Prije samog izbora novih tijela Saveza prisutne je pozdravio domaćin, predsjednik VK Jadran Zadar Joško Matulić, nakon čega je održana minuta šutnje za nedavno preminule veslačke djelatnike Vladimira Lasića i Venceslava Buču.

U kratkom obraćanju dosadašnji predsjednik Zlatko Buzina, koji se osvrnuo na protekli ciklus od četiri godine, istaknuo je  u prvom redu izvanredne rezultate koji su ostvarili naši najbolji veslači Valent i Martin Sinković te Damir Martin i David Šain. Savez je u skladu sa svojim mogućnostima podupirao aktivnosti navedenih veslača. Iako postoje i mnogi problemi, koje će rješavati novo vodstvo, istaknuto je da je poslovanje Saveza bilo stabilno i prema Zakonu.

Najprije se, nakon rezrješenice predsjedniku Vijeća klubova, krenulo u izbor predsjenika Vijeća klubova. Dva kanditata imala su pravovaljane kandidature. Mirna Rajle Brođanac i Dražen Crnogaća, a u tijesnom glasovanju za jedan glas(14-13) pobjedu je odnio Dražen Crnogaća.

Nakon toga uslijedilo je predstavljanje kandidata za predsjenika HVS-a gdje su zaprimljene pravovaljane kandidature Branimira Bašića i Gorana Nuskerna. Poslije predstavljanja programa obojice kanditata, uslijedila su pitanja nazočnih delegata klubova za obojicu kanditata.

Kao i u slučaju za predsjednika Vijeća klubova, rezultat je bio identičan. Za jedan glas(14-13) nazočnih delegata povjerenje je dobio Branimir Bašić. Nakon izbora on se zahvalio svima na povjerenju, i istaknuo, da će raditi u interesu svih klubova i hrvatskog veslanja te da je na raspolaganju svima.

U Izvršni odbor HVS-a izabrani su: Branimir Bašić, Dražen Babić, Romano Bajlo, Mirko Benaković, Ivica Botica, Zlatko Buzina, Joško Erceg, Ivica Filipović, Zdravko Salopek, Andrej Smilović i Dragan Stanković.

Predsjednik Nadzornog odbora je Mladen Mihovilić, a uz njega članovi su još Marko Potrebica i Krunoslav Prentašić.

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Mini Kup regata
VSD - Metković

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
SP seniora U23/
juniora- Rotterdam

Europsko juniorsko prvenstvo - Trakai
5. Regata Kupa Dalmacije - kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbova regata - Zagreb
Međunarodna juniorska regata - Munchen
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik

Croatia open - Zagreb


1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik

>>> ARHIVA