> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




PREGLED SEZONE 2016.
Juniorski dvojac bez kormilara obilježio godinu

20. prosinca 2016. Piše: Petar Milin |




Dugačka sezona za veslače Jadrana završila je početkom listopada nastupom na Hrvatskom veslačkom prvenstvu u Zagrebu gdje je osvojeno ukupno sedam odličja. Među sedam osvojenih medalja najviše su se istakli juniorski veslači Borna Babajko, Ivan Tokić, Luka Smirčić i Leon Mikulić pobjedama u četvercu bez i sa kormilara.

Upravo su posljednja dvojica veslača, iz četverca koji je nastupio na Hrvatskom veslačkom prvenstvu, Luka Smirčić i Leon Mikulić imala najviše uspjeha tijekom protekle sezone. Većinu sezone bili su vodeći među juniorskim dvojcima u Hrvatskoj. Kasnije su nastupili u posadi osmerca Hrvatske veslačke izborne vrste na Europskom i Svjetskom prvenstvu gdje su osvojili osmo odnosno dvanaesto mjesto.

Svoje mjesto u izbornoj vrsti seniora do 23 godine izborio je u protekloj sezoni i Luka Baričević koji je nastupio u samcu na Svjetskom prvenstvu u Rotterdamu ali bez zapaženog rezultata.

Hrvatsko veslačko prenstvo bilo je vrhunac sezone za sve veslače Jadrana, od kadeta do seniora. Kao i protekle dvije sezone, održano je u kasnom terminu, početkom listopada, što je otežalo pripreme klubovima na moru. Veslači Jadrana osvojili su ukupno sedam odličja, od čega su dva bila zlatna, tri srebrna i dva brončana.

Uz navedene juniore Mikulića i Smirčića, dvije srebrne medalje, u seniorskoj kategoriji u diciplinama četverca bez i sa kormilara osvojili su Luka Baričević, Mile Čakarun, Filip Pedić i Andreas Vaško. Ugodno je ponovno iznenadila Mirna Dasović osvojivši ovaj puta srebrnu medalju u lakom samcu seniorki.

Kod mlađih juniora protekle sezone nešto lošiji rezultati u odnosu na sezonu godinu ranije. Brončana medalja, koju su osvojili Stipe Vujević, Lovre Babajko, Mate Brcanija, Ivan Grancarić i kormilar Martin Jurlina, bila je jedina u ovoj uzrasnoj kategoriji. Nakon tri godine nepobjedivosti u disciplini osmerca, protekle sezone medalja je izmakla, osvojeno je četvrto mjesto.

Kod najmlađih, kadeta, koji su tradicionalno najmasovniji od svih kategorija na nacionalnoj razini, osvojena je brončana medalja u četvercu na pariće. Osvojili su je Šimun Janjić, Duje Žilić, Toni Šimurina i Marko Medin.

Organizirane su i dvije regate, regata Mini Kupa Dalmacije te peti put za redom Jadranov veslački dvoboj osmeraca, koji je ovaj puta bio najmasovniji do sada.

Nova sezona kreće tradicionalno prvom regatom Kupa Dalmacije u Splitu početkom ožujka, a kulminirati će, kao i svake godine, Hrvatskim veslačkim prvenstvom koje je će se održati odvojeno, za seniore krajem travnja odnosno početkom srpnja za juniore.

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
Mini Kup regata
VSD - Šibenik

Mini Kup regata
VSD - Metković

6. Regata Kupa Dalmacije - Split
SP seniora U23/
juniora- Rotterdam

Europsko juniorsko prvenstvo - Trakai
5. Regata Kupa Dalmacije - kaštela
Međunarodna regata - Bled
Jumbova regata - Zagreb
Međunarodna juniorska regata - Munchen
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik

Croatia open - Zagreb


1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Otvoreno prvenstvo Zagreba
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik

>>> ARHIVA