Pregled sezone 2011.

19. prosinca 2011. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta |

Za nama je još jedna veslačka sezona na kraju koje povlačimo crtu sa analizom najvažnijih rezultata koje su ostvarili veslači ‘‘Jadrana’’. U sezonu se tradicionalno ušlo nastupom na prvoj regati kupa Dalmacije u Splitu početkom ožujka, a sve je završilo sa Prvenstvom Hrvatske za juniore i kadete u Zagrebu krajem rujna. Čitava ova godina obilježena je uspjesima juniorskih veslača koji su dominirali u hrvatskom rimen veslanju i ostvarili zapažene rezultate na međunarodnim natjecanjima od Europskog prvenstva, gdje je nastupilo sedam članova ‘‘Jadrana’’, do nastupa na Svjetskom prvenstvu u Etonu.

Kao najvažniji rezultat sezone svakako treba izdvojiti brončanu medalju sa Europskog juniorskog prvenstva održanog u poljskoj Kruszwici. Osvojili su je Mate Ledenko i Mile Čakarun veslajući u kombiniranom četvercu bez kormilara zajedno s veslačima pulske ‘‘Istre’’ Patrikom Prnjakom i Ivanom Pitonom. Malo je nedostajalo da se s Europskog juniorskog prvenstva s medaljom vrati i naš četverac s kormilarom koji su veslali: Ante Antišin, Roko Pekić, Luka Baričević, Antonio Adžić s kormilarom Tonijem Crljenkom. Oni su u samom finišu utrke za pola sekunde izgubili brončanu medalju. Sedam ‘‘Jadranovih’’ juniorskih reprezentativaca pokazalo je vrlo dobru formu na Europskom prvenstvu.

Još jedan kvalitetan nastup odradili su Mate Ledenko i Mile Čakarun na Svjetskom juniorskom prvenstvu održanom u engleskom gradiću Etonu, poprištu održavanja veslačkih natjecanja na Olimpijskim igrama u Londonu slijedeće godine. Nakon brončane medalje sa Europskog prvenstva potajno smo se nadali i medalji na Svjetskom prvenstvu. To se, nažalost, nije dogodilo ali naš četverac bez kormilara odradio je vrlo dobar posao zauzevši šesto mjesto u utrci finala, u kojoj su do samog kraja utrke bili u konkurenciji za medalju. Uz prošlogodišnji nastup u dvojcu bez kormilara na Svjetskom prvenstvu u Češkoj ova dva veslača završavaju svoju juniorsku karijeru dvogodišnjom dominacijom u hrvatskom juniorskom rimen veslanju te sa respektabilnim međunarodnim rezultatima koji će se, nadamo se, nastaviti i u slijedećim sezonama kada ih očekuju ispiti u seniorskoj konkurenciji.

Od rezultata na domaćim natjecanjima, uz nastupe na nekoliko tradicionalnih regata, glavni događaj sezone uvijek je Prvenstvo Hrvatske. Na seniorskom Prvenstvu Hrvatske osvojene su dvije brončane medalje i to u četvercu s i bez kormilara. Juniori su bili uspješniji pa su osvojili tri naslova prvaka Hrvatske u disciplinama osmerca, četverca bez kormilara te dvojca bez kormilara. Ovu sezonu obilježio je i odlazak na nešto manji broj regata nego li inaće zbog nezavidne financijske situacije u kojoj se našao klub ali na kraju je sezona ipak uspješno privedena kraju te se može reći da ‘‘Jadran’’ i dalje plovi sigurno naprijed.

Godišnji bilten pogledajte ovdje (flash 16,2MB), a pregled sezone u slikama možete pronaći u fotogaleriji.

 

Podijeli na Facebook

 

 

 

Sudačko predavanje


Božićni domjenak
Daljinska regata - Zagreb
30. Obljetnica useljenja u novi Veslački dom
Veslački maraton Vukovar - Ilok
Prvenstvo Hrvatske za juniore - Zagreb
Foto reportaža - SP Bled
Tradicionalno okupljanje veterana
INTERVJU Između vesala
Svjetsko juniorsko prvenstvo - Eton
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr