Europsko prvenstvo juniora - Kruszwica

26. lipnja 2011. Piše: Petar Milin | preuzmi pdf format teksta |

Mate Ledenko i Mile Čakarun osvojili su brončanu medalju u četvercu bez kormilara na Europskom juniorskom prvenstvu koje je od 24. do 26. lipnja održano na jezeru Goplo pokraj grada Kruszwice u Poljskoj.

U kombiniranom četvercu veslali su zajedno sa veslačima pulske ''Istre'' Patrikom Prnjakom i Ivanom Pitonom.

Četverac bez kormilara je svoje natjecanje počeo sa eliminacijskom utrkom u kojoj su u svojoj skupini osvojili drugo mjesto što ih je odvelo izravno u polufinale, a tijekom utrke bili su u vodstvu veći dio staze ispred posade Bjelorusije koja ih je prestigla u samom finišu.

U polufinalnoj utrci, koja je održana u nedjelju ujutro, opet su osvojili drugo mjesto te se tako plasirali u finale. U finalu, koje je veslano po dosta jakom kontra vjetru, osvojili su treće mjesto odnosno brončanu medalju vodeći u utrci do gotovo 1500 metara, dok su tek u finišu pokleknuli ispred posada Bjelorusije i Rumunjske.

Potencijal koji su iskazivali na treningu te dosadašnji rezultati ovog četverca od prve regate na kojoj su nastupili (pobjeda na Croatia open u travnju u Zagrebu) davali su naznake da će se boriti za jednu od medalja na ovom prvenstvu. Te prognoze su se i na kraju ostvarile i sve pohvale i čestitke idu veslačima i njihovom treneru Danijelu Bajlu kojem je ovo, kao i veslačima, prva medalja sa međunarodnih prvenstava.

Vrlo dobar nastup imao je i naš četverac sa kormilarom Ante Antišin, Roko Pekić, Luka Baričević, Antonio Adžić s kormilarom Tonijem Crljenkom osvojivši četvrto mjesto, a medalja im je izmakla za pola sekunde koliko su na kraju u finalu zaostali za posadom Rumunjske na trećem mjestu.

Obje posade su ovim rezultatima najbolje opravdali svoj nastup na ovom prvenstvu, a nadamo se da će im ovo biti poticaj za budućnost i nastup na predstojećem svjetskom juniorskom prvenstvu u Etonu u Engleskoj.

Od ostalih hrvatskih posada odlično je odveslao u samcu Boris Gardijan iz ''Mladosti'' koji je također osvojio brončanu medalju.

Za službenu stranicu prvenstva i rezultate kliknite ovdje.

Nekoliko slika pogledajte u foto galeriji, a ostatak na službenoj stranici prvenstva.

 

Podijeli na Facebook

 

 

Sudačko predavanje


Božićni domjenak
Daljinska regata - Zagreb
30. Obljetnica useljenja u novi Veslački dom
Veslački maraton Vukovar - Ilok
Prvenstvo Hrvatske za juniore - Zagreb
Foto reportaža - SP Bled
Tradicionalno okupljanje veterana
INTERVJU Između vesala
Svjetsko juniorsko prvenstvo - Eton
>>> ARHIVA

 

© 2007 - 2013. Veslački klub "Jadran" - Zadar - Uvjeti korištenja / Impressum - Kontakt administratora: info@vk-jadran.hr