> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




11. JADRANOV VESLAČKI DVOBOJ OSMERACA
Festival veslanja u Jazinama

24. kolovoza 2024. Piše: Petar Milin |




Bio je to pravi festival veslanja u Jazinama. Veslači svih generacija na okupu, po jedanaesti puta održan je Jadranov veslački dvoboj osmeraca, jedinstvena utrka osmeraca u centru Zadra. Ukupno su nastupile dvadeset i dvije posade osmeraca u otvorenoj, veteranskoj i mix kategoriji.

Veslalo se na stazi duljine 500 metara sa startom u dnu uvale Jazine, i s ciljem na gradskom mostu. Posjetitelji ove veslačke manifestacije u uvali Jazine tako su mogli vidjeti mnoštvo zanimljivih i izjednačenih utrka, pogotovo u otvorenoj kategoriji gdje je na kraju pobjednika odlučila minimalna razlika u vremenu. Izvrsni su bili veslači Jadrana koji su ostvaril pobjede u svim kategorijama.

Natjecanje je započelo eliminacijskim utrkama, a u polufinala i finala su prolazili pobjednici skupina. Pobjednik u otvorenoj kategoriji bila je kombinirana posada VK Jadran Zadar i VK Trešnjevka, drugo mjesto osvojila je posada VK Jadran Zadar dok je treće mjesto pripalo HVK Vukovar. U ženskoj kategoriji pobjednice u otvorenoj kategoriji su bile veslačice Jadrana ispred veslačica Neretvanskog gusara iz Metkovića.

U veteranskoj kategoriji najbrži su bili veslači kombinirane posade VK Izola, Nautilus Koper i VK Jadran Zadar, drugo mjesto pripalo je VK Zagreb dok je treće mjesto izborila kombinirana posada veslača iz Zagreba pod nazivom Zagi.

Mix kategorija u otvorenoj kategoriji pripala je VK Jadran Zadar dok je drugo mjesto izborila posada Neretvanskog gusara, a treće posada Fakulteta strojarstva i brodogradnje iz Zagreba.

U sklopu regate održana je i promotivna utrka Dragon boata, u kojoj su nastupile žene iz udruge Dragon boat kluba Zadar, koja okuplja žene koje su preboljele rak dojke. Zmajke su izveslale vrlo dobru utrku i napravile izvrsnu promociju svoje udruge.

Medalje najboljima na kraju regate podijelio je gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić,

Veslačkim klub Jadran Zadar zahvaljuje svim sudionicima te onima koji su pomogli u organizaciji i održavanju ove regate, a posebno donatorima.

Vidimo se dogodine u isto vrijeme u Jazinama!

--> http://www.vk-jadran.hr/veslacki_dvoboj_osmeraca.html

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Međunarodna regata - Villach
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Posedarje
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Croatia indoor - Rijeka
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA