> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




2. REGATA KUPA DALMACIJE - ZATON KOD ŠIBENIKA
Veslači Jadrana ukupno treći

14. travnja 2024. Piše: Petar Milin |




Druga regata ovogodišnjeg Kupa Dalmacije održana je u Zatonu kod Šibenika. Za razliku od prve regate održane u Splitu, veslači Jadrana ovaj puta zauzeli su treće mjesto u ukupnom poretku iza šibenske Krke i splitskog Mornara. Regata u Zatonu se trebala održati još krajem ožujka ali je zbog vremenskih nepogoda prebačena u kasniji termin. Ovaj puta je veslače u Zatonu dočekalo lijepo vrijeme, a naša najbolja veslačka staza na moru, i ovaj puta pružila je veslačima izvrsne uvjete za natjecanje. Gotovo 400 veslača iz svih dalmatinskih klubova te gosti iz Rame u Bosni i Hercegovini ispunili su petosatni program regate sa uzbudljivim utrkama u svim kategorijama.

Veslači osvojili su ukupno šesnaest medalja, od čega je bilo sedam prvih, pet drugih i četiri treća mjesta, a pojedinačno su bili najbolji u kategorijama juniora i kadeta.

Prva mjesta su osvajali Mateo Matešić i Bartol Cuković u dvojcu bez kormilara juniora, Augustina Mihatov u samcu juniorki, Petra Babara i Nika Kovač u dvojcu na pariće juniorki, Dora Turčinov u samcu mlađih juniorki, Rahela Marcelić i Martina Viduka u dvojcu na pariće mlađih juniorki, Matija Vujević u samcu kadete te četverac gig kadeta u sastavu Petar Zelić, Luka Ljubičić, Ivan Ninčević, Ante Matić i kormilar Tonko Mišlov.

Druga mjesta su osvajali Viktorija Aleta i Augustina Mihatov u dvojcu na pariće seniorki, četverac na pariće mlađih juniora Adrian Vidović, Lovre Kolega, Marko Dinarina i Jan Pavičić, četverac sa kormilarom Frane Vulelija, Davor Božajić, Filip Matešić, Luka Čoban i kormilar Tonko Mišlov te Viktorija Aleta u samcu juniorki.

Treći su bili u četvercu bez kormilara juniora Mateo Matešić, Bartol Cuković, Roko Skočić i Roko Bubić, Luka Barešić i Rafael Brkić u dvojcu bez kormilara juniora, četvera na pariće mlađih juniora Marko Borić, Marko Mišulić, Mikula Bobić i Teo Valjin te Rino Jurjević u samcu kadeta b.

Četvrti su bili Mara Bencun u samcu seniorki, Teo Meštrović i Luka Petković u dvojcu na pariće juniora te četverac gig mlađih kadeta Vito Lenkić, Marko Kelava, Matej Batur, Marko Tomašek i kormilar Tonko Mišlov dok je šesti u samcu juniora bio Toni Čurković.

S veslačima su u Šibeniku bili treneri Branimir Vujević, Petar Milin i Danijel Bajlo.

Sljedeća regata za Kup Dalmacije na rasporedu je već za sedam dana u Dubrovniku na stazi u Rijeci Dubrovačkoj.

Augustina Mihatov

Dora Turčinov

Matija Vujević

Martina Viduka i Rahela Marcelić

Četverac gig na pariće Ante Matić, Ivan Ninčević, Luka Ljubičić, Petar Zelić i kormilar Tonko Mišlov

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Međunarodna regata - Villach
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Posedarje
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Croatia indoor - Rijeka
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA