> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




6. REGATA KUPA DALMACIJE - RAMA (BiH)
Jadran ukupni pobjednik Kupa Dalmacije

23. lipnja 2024. Piše: Petar Milin |




Veslači Jadrana nastupili su u Rami, Bosna i Hercegovina, na posljednjoj, 6. regati za Kup Dalmacije ove sezone. Bilo je to po prvi puta da su veslači Jadrana nastupili na Ramskom jezeru, gdje već više od deset godina postoji veslački centar, koji su do sada koristili mnogi naši, a i strani, veslači za pripreme. Prelijepi ambijent, te uvjeti za veslanje, nisu nikoga od prisutnih Jadranaša ostavili ravnodušnim, te ovo zasigurno neće biti zadnji posjet ovom jezeru veslača Jadrana.

Jadranaši su nastupili sa manjim brojem posada nego li je to uobičajeno na regatama Kupa Dalmacije, a razlog je u tome što je glavnina veslača ostala u Zadru kako bi se što bolje pripremili za nadolazeće Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i kadete, koje je na rasporedu za desetak dana u Zagrebu.

Unatoč tome, veslači Jadrana postigli su izvrsne rezultate osvojivši ukupno devet medalja, od čega tri prve mjesta, četiri druga i dva treća mjesta uz ukupno drugo mjesto u ukupnom poretku regate iza splitskog Mornara.

Prva mjesta osvajali su ženski dvojac na pariće juniorki u sastavu Petra Babara i Nika Kovač, zatim Matija Vujević u samcu kadeta, te Rino Jurjević u samcu mlađih kadeta.

Drugi je u samcu juniora bio Toni Čurković, zatim u dvojcu na pariće mlađih juniora Teo Valjin i Frane Medić, četverac na pariće kadeta u sastavu Petar Zelić, Ante Matić, Luka Ljubičić i Ivan Ninčević i četverac gig na pariće mlađih kadeta u sastavu Vito Lenkić, Matej Batur, Marko Kelava, Marko Tomašek i kormilar Tonko Mišlov.

Treća mjesta su osvajali u dvojcu na pariće seniora Petar Miloš i Luka Barešić te u dvojcu na pariće mlađih juniora Mikula Bobić i Marko Borić.

Treću godinu za redom, a peti puta u zadnjih šest godina, Veslački klub Jadran ukupni je pobjednik natjecanja za Kup Dalmacije, sa najviše osvojenih bodova nakon šest održanih regata.

S veslačima su u Rami bili treneri Petar Mili i Danijel Bajlo te zamjenik predsjednika Nadzornog odbora Jadrana Rino Rados.

Slijede završne pripreme za Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i kadete koje će se održati u Zagrebu na regatnoj stazi Jarun od 5. do 7. srpnja.

> Foto galerija

Matija Vujević, prvi u samcu kadeta

Rino Jurjević, prvi u samcu mlađih kadeta

Petar Miloš i Luka Barešić, treći u dvojcu na pariće seniora

Luka Čurković, drugi u samcu juniora

Frane Medić i Teo Valjin, drugi u dvojcu na pariće mlađih juniora

Četverac na pariće kadeta Petar Zelić, Ante Matić, Luka Ljubičić i Ivan Ninčević, drugo mjesto

Četverac gig na pariće mlađih kadeta Vito Lenkić, Matej Batur, Marko Kelava, Marko Tomašek i kormilar Tonko Mišlov, drugo mjesto

Mikula Bobić i Marko Borić, treću u dvojcu na pariće mlađih juniora

Gabrijela Mišlov i Doris Božajić

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Međunarodna regata - Villach
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Posedarje
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Croatia indoor - Rijeka
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA