> Novosti iz veslanja

> Veslački klub Jadran

> Organizacija regata

> Obavijesti za članove

 




HRVATSKO VESLAČKO PRVENSTVO ZA JUNIORE I KADETE
Jadran najbolji u osmercu juniora i mlađih juniora

2. srpnja 2023. Piše: Petar Milin |




Veslači Jadrana nastupili su u Zagrebu na Hrvatskom veslačkom prvenstvu za juniore i kadete i osvojili ukupno šest medalja, od čega su najvrijednije pobjede u osmercima juniora i mlađih juniora.

Izvrsni su prvog dana finalnih utrka bili mlađi juniori, koji su dominirali u utrci osmeraca, te drugu godinu za redom osvojili naslov prvaka Hrvatske u ovoj disciplini. Osmerac mlađih juniora veslali su Lovre Kolega, Marino Hrboka, Roko Bubić, Frane Vulelija, Bartol Cuković, Luka Kraljić, Rafael Brkić, Mateo Matešić i kormilar Vito Filipi. Bio je to osamnaesti naslov prvaka Hrvatske za veslače Jadrana u osmercu mlađih juniora, u 33 održana Hrvatska veslačka prvenstva od neovisnosti.

Isto su drugog dana ponovili juniori u osmercu, vodeći utrku od početka do kraja i vrativši naslov pravaka u osmercu juniora u Zadar nakon devet godina, točnije od 2014. godine. Bio je to trinaesti naslov prvaka Hrvatske u osmercu juniora za veslače Jadrana, u 33 održana Hrvatska veslačka prvenstva od neovisnosti. Osmerac juniora veslali su Antonio Višić, Niko Škarpona, Duje Kanjer, Bartol Cuković, Luka Kraljić, Roko Skočić, Rafael Brkić, Mateo Matešić i kormilar Vito Filipi.

Srebrne medalje su osvajali Mara Bencun u samcu lakih juniorki, Davor Božajić i Filip Matešić u dvojcu na pariće kadeta, dok su brončani bili u četvercu sa kormilarom mlađih juniora Roko Bubić, Lovre Kolega, Frane Vulelija, Marino Hrboka i kormilar Vito Filipi te Augustina Mihatov u samcu lakih juniorki.

Nažalost, promijenjivo vrijeme sa bočnim vjetrom na regatnoj stazi Jarun u subotu i nedjelju, koje je dovelo pojedine pruge u položaj u kojem su bili, u osjetno neravnopravnijem položaju već prije starta, odnijelo je još poneku moguću medalju, prije svega u juniorskom četvercu s kormilarom, četvercu na pariće mlađih juniorki i samcu kadetkinja.

Žal za svim tim medaljama nadoknadila je pobjeda u najdražoj disciplini, osmercu juniora, pa je bilo lakše preboljeti tih nekoliko medalja. Na kraju, izvrstan rezultat i ukupni plasman na peto mjesto od 27 sudjelujućih klubova konačnog poretka Hrvatskog veslačkog prvenstva.

Plasmani posada koji nisu osvojili medalje: četverac sa kormilarom juniora Roko Skočić, Antonio Višić, Niko Škarpona, Duje Kanjer i kormilar Vito Filipi zauzeo je peto mjesto, četverac na pariće mlađih juniorki u sastavu Viktorija Aleta, Dora Turčinov, Augustina Mihatov i Lana Marijačić zauzeo je peto mjesto, četverac bez kormilara juniora Teo Meštrović, Adrian Vidović, Pavle Vukojević i Luka Petković bio je šesti, Toni Čurković osmi u lakom samcu juniora.

Viktorija Aleta i Dora Turčinov četvrte u dvojcu na pariće mlađih juniorki, Teo Meštrović, Adrian Vidović, Niko Kovač, Luka Čoban u četvercu na pariće mlađih juniora sedmi, Rahela Marcelić šesta u samcu kadetkinja, četverac na pariće kadeta Marko Dinarina, Mikula Bobić, Marko Mišulić, Teo Škarpona deveti, dok je druga posada dvojca na pariće kadeta Teo Valjin i Frane Medić bila dvanaesta.

U Zagrebu su s veslačima bili treneri Branimir Vujević, Danijel Bajlo i Petar Milin, a vođa puta bio je Gordan Marinović, predsjednik Nadzornog odbora Jadrana.

Prvi dio sezone je završen je za veslače Jadrana, vrlo uspješan, uz devet medalja sa juniorskog i seniorskog Hrvatskog veslačkog prvenstva, te osvojeno prvo mjesto u poretku za Kup Veslačkog saveza Dalmacije. Slijedi kratka pauza, te nastavak priprema za jesenski dio sezone.

Osmerac juniora Antonio Višić, Niko Škarpona, Duje Kanjer, Bartol Cuković, Luka Kraljić, Roko Skočić, Rafael Brkić, Mateo Matešić i kormilar Vito Filipi

Osmerac mlađih juniora Lovre Kolega, Marino Hrboka, Roko Bubić, Frane Vulelija, Bartol Cuković, Luka Kraljić, Rafael Brkić, Mateo Matešić i kormilar Vito Filipi

Četverac s kormilarom mlađih juniora Lovre Kolega, Roko Bubić, Frane Vulelija, Marino Hrboka i kormilar Vito Filipi

Dvojac na pariće kadeta Filip Matešić i Davor Božajić

Mara Bencun i Augustina Mihatov u lakom samcu juniorki

> Foto galerija

> Nastupina veslača Jadrana na Hrvatskim veslačkim prvenstvima

 

 

 

Podijeli na Facebook

 

ARHIVA

Međunarodna regata - Villach
Hrvatsko veslačko prvenstvo - Zagreb
5. Regata Kupa Dalmacije - Posedarje
Jumbo regata - Zagreb
4. Regata Kupa Dalmacije - Kaštela
Hrvatsko veslačko prvenstvo za seniore
3. Regata Kupa Dalmacije - Dubrovnik
Croatia open - Zagreb
2. Regata Kupa Dalmacije - Šibenik
1. Regata Kupa Dalmacije - Split
Croatia indoor - Rijeka
Zimske pripreme - Šibenik

>>> ARHIVA